Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: TONY DEJAK/AP
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

7.600 overskægs-mænd kan fjerne sneglen med god samvittighed

Velgørenhedskampagne har indsamlet en lille million kroner til kræft-forskning.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

825.000 kroner til forskning i prostatakræft.

Det er resultatet af den australske velgørenhedskampagne Movember, der fik november måned fik 7.600 danske mænd til at anlægge overskæg for at støtte forskning i prostatakræft, der er den mest almindelige kræftform blandt danske mænd

Indsamlingen af penge til projektet er sket via donationer på sitet movember.com, hvor skæganlæggernes venner og familie i løbet af hele måneden har kunne støtte skægvækst med donationer.

LÆS ARTIKEL

Movember-ideen startede i Australien i 2003, hvor et par 'mates' på en lokal bar i byen Fitzroy testede hinandens mod til at gro overskæg. Siden da har projektet udviklet sig fra et lille velgørenheds-arrangement til en global NGO, der har bredt sig til 14 lande. Sidste år lod 450.000 mænd verden over overskægget stå og indsamlede godt 400 millioner kroner. I år er Movember så kommet til Danmark for første gang.

Undervejs har det vist sig, at danske mænd har været mere end villige til at kaste sig ud i kampagnen. Så meget så Danmark har ligget klart højest blandt debuterende Movember-lande, hvad angår antallet af deltagende mænd.

Vil sende e-amils næste år

Kampagnen har dog ikke kørt snorlige hele vejen. Undervejs kom det frem, at Kræftens Bekæmpelse i samme tidsrum har kørt en stor set identisk kampagne, 'Ikke kun for skæg', mens DR Østjylland i dag kan berette om Movember-deltagere, der føler sig usikre på, hvor deres bidrag går hen.

LÆS ARTIKEL

Det er dog en undren, der kommer noget bag på Bill McIntyre, der står bag Movember-kampagnen i Europa.

»Jeg mener, at vi har været meget åbne. Der er masser af information på vores hjemmeside, og vi vil hjertens gerne tale med folk, der vil vide mere. Og næste år vil vi sende 2-3 emails til de folk, der har været med til donere og fortælle dem præcist, hvordan vi bruger de penge de har doneret«, siger han ifølge Ritzau til DR Østjylland.

Ifølge Movember bliver de indsamlede penge i den danske Movember-kampagne brugt til at støtte danske kræftforskere, der er en del af Movembers såkaldte Global Action Plan - et forskningsprogram, som skal højne kvaliteten af forskningen i prostatakræft gennem et globalt samarbejde.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden