0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er rulletrappen, der afslører din vægt

10 forslag om mere motion i hverdagen kæmper om førstepladsen i konkurrence.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Tegning: Damir Paco
Foto: Tegning: Damir Paco

MOTIONSPRES. Vægtmåler på rulletrappen skal få folk til at tage trappen.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis rulletrappen op fra metroen viste din vægt, kunne det godt være, at du hellere ville tage trappen. Sådan lyder et af de 10 udvalgte forslag i TryghedsGruppens kampagne om mere motion i hverdagen.

TryghedsGruppen, der virksomheden bag forsikringsselskabet Tryg og den almennyttige fond TrygFonden, bad i december 2011 danskerne give deres bud på, hvordan man nemt kunne få mere motion ind i hverdagen. Dette skete blandt andet på baggrund af en undersøgelse, der viste, at kun 11 procent af danskerne synes bymiljøet inspirerer dem til at dyrke motion i hverdagen.

I den forbindelse udtalte sundhedsforsker på Københavns Universitet Christina Warrer Schnohr:

»Vores byer er for kedelige. De motiverer os ikke til at dyrke motion og være fysisk aktive. Vi er nødt til at tænke sundhed på nye måder. En række studier viser, at vi bliver mere fysisk aktive, hvis vi har sjove motionsmuligheder tæt på, hvor vi færdes«.

Ti finalister udvalgt

Mere end 300 danskere har indsendt deres idéer og over 16.000 danskere har set idéerne på kampagnesitet motion.tryghedsgruppen.dk(eksternt link). Brugerne kunne stemme frem til mandag d. 9. januar, og nu er stemmerne så talt op og ti finalister udvalgt. De skal nu bedømmes af 5 eksperter, der bestemmer, hvilken idé der er bedst.

Vi har udvalgt et par af de - ifølge tjek.dks medarbejdere - sjoveste forslag . Første forslag er fra Damir Paco fra København S. (tegning øverst i denne artikel). Han skriver:

»Man kunne lave rulletrappe-trin, som viser ens vægt. De, som ikke ville have vist ens vægt, vil nok tage den traditionelle trappe i stedet. Derfor skulle dette laves de steder, hvor begge trapper er tilstede, f.eks. Hovedbanegården.

Armgang i trappeopgang

Folk skal have mulighed for at gå i armgang hele vejen op og ned ad trappen, eller så langt de kan nå. Det er her det sjove kommer ind, for hvor langt kan man i virkeligheden gå i armgang? Det er en idé man kan bruge til at konkurrere med andre, men også udfordre sig selv. Derfor er ideen langtidsholdbar og ikke bare en ”Døgnflue”. Ripperne skal primært placeres rundt omkring i offentlige bygninger, som eksempelvis rådhuset i Århus. Dog skal der også være mulighed for at købe produktet som privat eller boligforening.

Idé indsendt af: Jonas Gudmann Hansen, Egå