Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Populære sundhedsdrikke er de rene sukkerbomber

Smoothies, drikkeyoghurt, energidrik og økosaft ser sunde ud, men indeholder mere sukker end cola.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danskerne hælder stadig mere flydende sukker ned i halsen i form af drikke, der bag ord som vitamin, energi, frugt og økologi gemmer på større sukkermængder end cola.

Nye tal fra Nielsen Scan Track dagligvareindeks viser, at salget af energidrikke er steget med 66 procent på bare to år, mens smoothies og yoghurtdrikke følger lige efter med stigninger på 50 og 42 procent.

LÆS OGSÅ

En gennemgang af sukkermængden afslører, at de tre drikke indeholder 11 til 12 gram sukker per 100 gram, mens en Coca-Cola kun når op på 10,6 gram.

»De her drikke laver ravage i vores blodsukkerbalance og øger risikoen for overvægt. Det er sådan med flydende sukker, at det snyder os lidt. Det mætter ikke så meget, så det lusker sig ind og lægger sig oven i det, vi i forvejen har spist«, advarer sundhedscoach og kostvejleder Vibeke Lund, som via sit firma Sukkersheriffen rådgiver firmaer og private i at luge søde sager ud af hverdagen.

Hun oplever, at hendes kunder bliver snydt af de nye drikke, som gemmer sig bag tilforladelige navne og slogans som ’better than botox, Froosh mango og appelsin’, ’Red Bull energy drink – kvikker krop og sind’, ’Øllingegaard økologisk drikkeyoghurt med hindbær og hyldeblomst’ eller ’Heiberg naturens bedste med rabarber og vanille’.

»Mine kunder fortæller stolt, at de aldrig drikker sodavand, men så drikker de drikkeyoghurt. Det er jo baseret på mælk, og det mener de, er godt. De glemmer, at det sukkermæssigt er lige som at drikke sodavand«.

Boom i salget af sundere drikke
Danskernes kraftige sukkerindtag kan ud over overvægt føre til fejlernæring, dårligt humør og træthed, fordi man kommer til at spise forkert.

Diabetesforeningen kalder den kraftige vækst af søde, tilsyneladende sundere drikke stærkt bekymrende.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden