Før/efterbillede fra 'Grettas slankeblog', som ernæringseksperter betegner som svindel.

Før/efterbillede fra 'Grettas slankeblog', som ernæringseksperter betegner som svindel.

Sundhed

Slanke-blogs er ren svindel

Ernæringseksperter advarer: Rådene i blogsene er spild af penge.

Sundhed

Flere slanke-blogs udgiver sig for at være private. I virkeligheden står store firmaer bag blogsene, der markedsfører slankepiller, der udelukkende slanker din pung.

Gretta og Ida har tilsyneladende hver sin blog på nettet.

Men de er forbavsende ens: De tog begge 11 kilo på, da de fik sønnen Simon. De blev begge gift for syv år siden, og de er begge fra »Copenhagen«. Og de to forskellige kvinder har begge tabt »16 kilo på to måneder ved brug af to gratis produkter!«

DOKUMENTATION:Se hvor ens de to blogs er

Ordlyden i de to blogs er bortset fra navnene og før/efterbilleder fuldstændig ens. Selv brugerkommentarerne til de to blogs er 100 procent identiske.

Flere ernæringsekperter kalder de identiske blogs for svindel.

»Det eneste måde man kan tabe sig ved at spise de her piller er, hvis de giver kvalme og man mister appetiten, så man spiser mindre«, siger Christian Bitz.

LÆS ARTIKEL

Han bakkes op af forsker fra Fødevareinstituttet, Erling Saxholt, der peger på, at forbrugere altid vil blive narret på nettet.

»Det her råber jo så meget til himlen, at det vil jeg ikke engang gå ind og rådgive forbrugeren om«, siger Erling Saxholt.

Han mener, at enkelte forbrugere lader sig narre til at købe slankeprodukter på falske blogs, fordi de ofte føler sig i en desperat situation, hvor de vil gøre alt for at tabe sig.

Hypede slanke-bær Både Gretta og Ida anbefaler på deres blogs, at man prøver slankepiller, der indeholder de meget omtalte acai-bær. De brasilienske bær er lige nu vildt hypede i USA - Især fordi Oprah Winfrey har anbefalet dem i sit talkshow.

Men ifølge ernæringseksperten Christian Bitz er kan kroppen slet ikke optage, alle de sunde stoffer som bærene indeholder.

»I én uge er det acai-bær, den næste uge er solbær som alle vil have. De bliver anbefalet på grund af det høje indhold af antioxidanter, der øger forbrændningen. Men forskning viser, at det slet ingen effekt har for kroppen, da vi ikke kan optage alle de gode ting i bæret«, siger ernæringseksperten og peger på, at kroppen kun kan optage under en procent af antioxidanterne i bæret.

Kan skade kroppen

Christian Bitz kalder indholdet på de to blogs for »fuldstændig vanvittigt«, og advarer forbrugeren mod at købe nogle af de to produkter, som siderne anbefaler.

»I bedste fald kan er det spild af penge, i værste fald kan det være skadeligt - man ved jo ikke, hvad der er i produkterne«.

Han advarer mod, at sidernes andet produkt - »Colon Cleanse« - kan gå ind og forstyrre de tarmflora, der allerede renser kroppen naturligt.

Piller slanker aldrig
I stedet råder Christian Bitz folk, der gerne vil slanke sig til at variere deres kost.

LÆS ARTIKEL

»Man slanker sig ikke af at spise piller eller ved spise bær. Det betyder ikke, at de nødvendigvis er usunde. Men man er nød til at kombinere med en varieret kost, spise mindre mængder mad – og bruge sin sunde fornuft<<

Her kan du se, hvor ens de to blogs er:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce