Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bekymrede gravide i telefonstorm på grund af depressionspiller

Der er en lille risiko ved at tage pillerne, men det er værre at lade være, siger overlæger.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bekymrede gravide på depresisonspiller har i de seneste dage hængt i røret hos Center for Psykiatrisk Forskning under Aarhus Universitetshospital i Risskov.

De er bekymrede efter historier i denne uge om, at pillerne kan skade eller ligefrem tage livet af deres ufødte børn, oplyser DR Østjylland.

»De bliver selvfølgelig meget opskræmte. Det er der ikke noget at sige til. Så jeg har fået mange henvendelser fra gravide, som ønsker ordentligt information«, siger professor Poul Videbech, som ikke mener, at de gravide har grund til smide pillerne i skraldespanden trods en lille risiko for det ufødte barn.

LÆS OGSÅ

»Vi ved, at det er meget farligt for barnet, hvis moren har en svær depression. Det kan medføre aborter, dødfødsler og misdannelser hos barnet. Så hvis man ikke behandler en depression, så risikerer man, at moren begår selvmord, men hun kan altså også få et barn med misdannelser og et vanskeligt fødselsforløb på grund af den ubehandlede depression. Derfor skal vi som læger afveje det i forhold til hinanden, og kvinden, der har det dårligt, skal tage stilling til, hvad hun vil«, siger Poul Videbech.

Depression er i sig selv en risikofaktor
På Gynækologisk-obstetrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital har man i de seneste måneder også fået henvendelser fra bekymrede gravide på lykkepiller.

»Der er en lidt øget risiko for barnet, men alternativet med ingen behandling af moren vil i mange situationer være værre«, siger ledende overlæge Jannie Salvig, og lederen af føtalmedicin og ultralyd på universitetshospitalet.

Overlæge Olav Bjørn Petersen, bakker op.

GAt være svært deprimeret er i sig selv en risikofaktor for graviditeten og for barnet, så hvis man overordnet ser på, hvordan man bedst kommer igennem graviditeten for både mor og barn, så er det at være i behandling. Det er sikrest for mor og barn«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden