Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lægebesøg. kvinder tager i gennemsnit kontakt til deres læge 4 gange mere hver måned end mænd gør.
Foto: NIELS HOUGAARD (ARKIV)

Lægebesøg. kvinder tager i gennemsnit kontakt til deres læge 4 gange mere hver måned end mænd gør.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvinder går mere til lægen end mænd

Både læger og tandlæger frekventeres oftere af kvinder end mænd.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Om kvinder er mere syge eller blot føler sig mere syge end mænd, melder historien intet om. Men faktum er, at kvinder går oftere til sin læge, end mænd gør.

Kvinder havde sidste år i snit 13,3 kontakter til lægen, mens det for mændenes vedkommende lå på 9,2 kontakter i 2011, viser tal fra Danmarks Statistik.

60 millioner kontakter
Samlet fik 5,2 millioner sidste år en eller anden form for lægehjælp - og der var 60 millioner kontakter til alment praktiserende læge, speciallæge, tandlæge og lignende.

Men det er ikke kun lægen, som kvinderne er oftere i kontakt med end mændene.

Faktisk valgte seks ud af 10 mænd mellem 18 og 29 år at undlade at få sine tænder set efter sidste år af enten en tandlæge eller en tandplejer. Ser man på kvinderne i den aldersgruppe er det kun lidt flere end fire ud af 10, der sprang eftersyn af gebisset over.

Og den tendens holder sig et godt stykke af livet. Faktisk er det først, når mændene bliver 60 år, at forskellen udlignes. Når man runder 60 lys i lagkagen, går man nemlig lige meget - eller lidt - til tandlægen.

Lidt mindre end fire ud af 10 - både mænd og kvinder - der er over 60 år, fik nemlig tjekket tænderne sidste år.

Samlet kostede de 60 millioner kontakter 14,2 milliarder kroner, og her er blandt andet medicintilskud og rejsesygesikring ikke regnet med. I gennemsnit blev der brugt 2.550 kroner på hver eneste dansker på lægebesøg i 2011.

Mens det stadig er mest almindeligt at ringe eller dukke op hos lægen, hvis man har en skavank, der skal udbedres, så bliver e-mail-konsultationer stadig mere udbredt.

I 2006 udgjorde e-mail-konsultationer blot 1,6 procent af alle kontakter til almen læge - i 2010 steg andelen til 5,6 procent, mens den sidste år var steget til 6,9 procent.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden