Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sverige får abortturister fra Danmark

Nogle kvinder tager en tur til Sverige, hvis kønnet er 'forkert'.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få en kønsskanning fra graviditetsuge 14. Er du utilfreds med kønnet, kan du bare rejse til Sverige og få det fjernet - der er der nemlig fri abort frem til uge 18.

Abortturisme finder sted fra Danmark hvert år, skriver dr.dk.

Af samme årsag valgte indehaveren af den private graviditets-skanningsklinik 'Lille Københavner', Robert Kinnerfelt, sidste år at stoppe med at tilbyde de tidlige kønsskanninger fra 14. uge.

»Vi har oplevet, at mennesker, der havde været ved kønsskanning hos os i 14. uge, efterfølgende har fået fjernet barnet i Sverige, hvor der er fri abort indtil uge 18«, siger han til dr.dk.

Oplevelserne har ramt indehaveren af klinikken så hårdt, at han derfor nu har valgt først at tilbyde kønsskanninger efter 18. graviditetsuge.

I Danmark skal gravide kvinder søge om abort hos Abortrådet, hvis de ønsker en abort efter den danske abortgrænse på 12 uger.

Rådet oplever også hvert år danske kvinder, som tager til Sverige for at få en fri abort, efter de har fundet ud af at, de ventede et 'forkert' køn.

»Den slags sager har været gennemgående igennem mange år efterhånden«, lyder det fra speciallæge Birgit Petersson, som er medlem af Abortrådet.

»Den veluddannede del af befolkningen tager meget let til udlandet for at få lavet de her aborter, fordi det jo er tilgængeligt og let at komme til Sverige, og jeg tror ikke, at det kan stoppes«, siger hun til dr.dk.

Birgit Petersson fra Abortrådet forventer, at fænomenet med danske kvinder, der rejser til Sverige som abort-turister kun vil vokse i fremtiden.

»Det er min opfattelse, at det vil stige, fordi der er en utrolig forkælelse i forhold til, hvordan barnet skal være, og hvilket barn man gerne vil have, siger hun.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden