Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MmeEmil
Foto: MmeEmil

SKÆG. Kampagnerne Movember og Ikke kun for skæg opfordrer danske mænd til at anlægge skæg i november for at sætte fokus på kræft.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To ens kampagner kæmper om danske mænds skægvækst

Både Movember og Kræftens Bekæmpelse sætter fokus på kræft med skæg-kampagner.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skægkrigen raser over Danmark. Netop nu forsøger to næsten enslydende kampagner herhjemme at sætte fokus på mænd og kræft.

Den ene er søsat af det australske velgørenhedsfænomen Movember, der siden 2003 har fået mænd til at anlægge overskæg for at gøre opmærksom på prostatakræft, men som i år er kommet til Danmark for første gang.

Blandt kampagnens 'ambassadører' er fodboldlandsholdets målmand Thomas Sørensen, musikeren Simon Kvamm og et utal af danske håndboldspillere.

LÆS ARTIKEL

Den anden kampagne, Ikke kun for skæg, står Kræftens Bekæmpelse i Danmark bag. Her er formålet at sætte fokus på mænd og kræft ved at få fuldskæg. Ikke kun for skæg støttes af kendisser som Brian Holm, Burhan G. og ernæringsguruen Christian Bitz.

Begge kampagner begyndte den 1. november og løber godt en måned frem. Både Movember og Ikke kun for skæg opfordrer danske mænd til at deltage ved at lade sig registrere på kampagnernes respektive hjemmesider, hvor man kan oploade billeder af sit skæg og få venner, familie eller ukendte donorer til at støtte projektet med penge.

Skal ændre holdninger

Grundtanken med Movember er at bruge overskægget til at påvirke mænds holdninger og handlinger i forhold til deres egen sundhed.

Ved at anlægge et overskæg gennem november måned er du rent faktisk med til at arbejde for, at mænd i Danmark og resten af verden går mere til lægen og får hurtigere diagnosticering samt bedre behandling af deres sygdomme, lød det fra Movembers officielle talsperson, Bill McIntyre, der er ansvarlig for lanceringen af kampagnen i Danmark, inden kampagnen begyndte.

LÆS ARTIKEL

Til sammenligning lyder det således fra Kræftens Bekæmpelse om Ikke kun for skæg-projektet:

»Kampagnen opfordrer mændene til at lade skægget stå i november måned, for at gøre opmærksom på kampen mod kræft. Skægget skal være det synlige tegn på, at manden har taget stilling og vil være opmærksom på sin krop«.

Movember-projektet er indtil videre blevet en stor succes i Danmark, hvor næsten 7.000 danske mænd har registreret sig. Sammenlignet med andre lande, der er nye i Movember-sammenhæng, så ligger Danmark klart højest, hvad angår antallet af deltagende mænd.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden