0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nye sundhedsmærker kan føre forbrugerne på vildspor

Fremover må etiketterne på mad love, at de kan styrke immunforsvaret eller vedligeholde et normalt blodsukkerniveau

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Forestil dig, at en frugtyoghurt lover dig, at den kan bidrage til at opretholde stærke knogler. Eller at den vitaminspækkede læskedrik praler af, at det vitamin A, der er i drikken, er med til at vedligeholde normale slimhinder, huden og synet og i øvrigt spiller en rolle i cellespecialiseringsprocessen.

Sådan kan fremtidens mad og drikke komme til at se ud, efter at EU har vedtaget en forordning, som giver fødevareindustrien lov til at skrive produkternes sundhedsfremmende egenskaber på varerne.

Men den slags mærkning er som skabt til at få folk til at føle, at det nok er dem, der er noget i vejen med, mener lektor Viktor Smith fra Copenhagen Business School, CBS.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere