Foto: LARS HANSEN
Sundhed

Opgør med gammel myte: Størrelsen betyder noget

Videnskaben har nu givet det endelige svar: Penisstørrelse har betydning.

Sundhed

Efter evindelige spekulationer har videnskaben endelig kunnet besvare det største spørgsmål af alle. Betyder størrelsen på penis noget?

Svaret er et rungende 'Ja'. Det fortæller nyhedsmediet abc.net på sin australske version, hvor en australsk videnskabelig undersøgelse refereres.

Størrelse og højde er lige vigtige Forskerne bag undersøgelsen fandt ud af, at størrelsen på mænds penis er lige så afgørende for kvinders vurdering af den mandlige tiltrækningskraft som mandens højde, og at større faktisk er bedre - men til et vist punkt vel at mærke. For noget tyder på, at den slags præferencer alligevel ikke slår igennem i det endelige partnervalg.

LÆS ARTIKEL

I undersøgelsen, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Science, blev en gruppe kvinder bedt om at se på en serie computer-generede billeder af mænd, hvor højde, kropsform og størrelsen på penis blev manipuleret. Kvinderne skulle vurdere graden af tiltrækning ved mændene på billederne.

»Vi fandt frem til, at størrelsen på den slappe penis har en væsentlig indflydelse på opfattelsen af mandens tiltrækningskraft«, skriver forskerne bag undersøgelsen.

»Mænd med en større penis blev vurderet som relativt mere attraktive. På den måde modsiger vores resultater direkte påstande om, at størrelsen på penis ikke er vigtig for kvinder«, fortsætter de.

.

Under forsøget varierede forskerne ikke kun penis-størrelse i de digitale billeder men også højde og kropsbygning for at gøre det mindre tydeligt, hvilket træk hos manden, der var manipuleret med.

Kvinderne i forsøget fik at vide, at undersøgelsen gik ud på at undersøge den mandlige tiltrækningskraft, men de fik ikke at vide, hvilke mandlige træk, der blev manipuleret med i billederne.

Kvinder stod bag udvælgelse

Undersøgelsen understøtter en hypotese om, at størrelsen på mænds penis gradvist udviklede sig på grund af kvinders udvælgelse på et tidspunkt i menneskets historie, hvor alt var til skue - altså før mennesket begyndte at have tøj på.

Men Michael Jennions er hurtig til at pointere, at kvinders præferencer for penis-størrelse eller andre fysiske egenskaber hos en mand ikke nødvendigvis har indflydelse på, hvordan vi i sidste ende vælger vores partnere.

»Taler vi om, hvad vi som mennesker foretrækker sammenholdt med, hvordan vi handler, kan vi være fuldstændig lykkelige sammen med de partnere, vi har, selv om de ikke er så høje eller veludrustede eller har så store bryster, som vi ville foretrække«, siger han.

LÆS OGSÅ

Michael Jennions tilføjer, at den evolutionære udvikling af kønsdele er af stor interesse for biologer, fordi kønsdele udvikles usædvanlig hurtigt. Men han peger også på, at der er en bemærkelsesværdig mangel på videnskabelige data om emnet.

»Vi synes, det er lidt mærkeligt, at der er forsket så lidt i menneskets penis-størrelse, samtidig med, at det er et emne, der er genstand for en stor folkelig diskussion«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden