Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mette Dreyer
Foto: Mette Dreyer
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne mangler viljen til at leve sundere

Flere faktorer holder danskerne tilbage for at skifte til en mere sund livsstil.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Motivation, tid og penge er de største faktorer, der begrænser danskerne i at leve sundere, end de gør i dag.

Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer.

Dyrk motion. Spis sundt. Drop tobakken. De fleste kender de formanende ord, som man bliver bombarderet med på daglig basis.

Vi mangler ikke viden

Viden om sundhed står langt nede på listen over de faktorer, der begrænser os danskere i at leve sundere ifølge undersøgelsen.

Her tyder det i stedet på, at det er motivationen, som mangler, når løbeskoene skal snøres. Godt halvdelen af de adspurgte svarer, at det er motivationen, der begrænser dem allermest.

At netop motivationen er en af største begrænsninger, er der en god forklaring på, ifølge psykolog Anette Schnieber, der på Aarhus Universitet har forsket i folks motivation, når det kommer til sundhed.

LÆS ARTIKEL

»De fleste danskeres motivation til at leve sundere bliver bestemt af deres daglige vaner. Når dét at leve sundt i højere grad er et mål, der bliver dikteret udefra og ikke er kommet ind på livet af danskerne, så daler motivationen også«, siger hun til netmediet Foodculture.dk.

Blandt de 18-34-årige svarer halvdelen, at motivation er en af de største begrænsninger, når det handler om at leve sundt. Men de svarer, at tidsaspektet i højere grad er en faktor som gør, at de ikke lever sundere.

Hos de 35-70-årige er motivationen helt klart den største faktor til, at løbeturen bliver erstattet af en lur på sofaen.

Det skyldes, ifølge Anette Schnieber, at den ældre generation nok har sværere ved at tage ny viden om sundhed alvorligt, end den yngre generation har. Den er ikke på samme måde vokset op i den ekspertkultur om sundhed og kost, som de unge er.

Morten Grønbæk, der er direktør for Institut for Folkesundhed på Københavns Universitet, er enig:

»Vi lever langt sundere i dag, end vi gjorde tidligere. Det handler om, at vi i dag har en langt større viden om de sundhedsskadelige faktorer, som omgiver os såsom rygning, kost, alkohol og motion«, siger han.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden