Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

sårbar. To timers søvn i løbet af et døgn er ikke nok. Konsekvenserne på sigt er depression og sårbarhed over for sygdomme, lyder det fra en ekspert.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læger advarer mod potentielt farlig 'søvn-hacking'

Blogs på internettet guider til kun at sove to timer i døgnet.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hack din hjerne og nøjes med få timers nattesøvn.

Blogs på nettet giver travle danskere råd til, hvordan man næsten helt kan undgå nattesøvn. Men læger advarer mod tendensen, skriver metroxpress.

To timer er ikke nok
Sebastian Petersen, der er 25 år og selvstændig, er en af dem, der eksperimenterer med søvn-hacking. Han har en blog på nettet, hvor han deler sine erfaringer med at opdele og skære ned på sin søvn.

»Jeg har i virkelig travle perioder prøvet at sove ned til to timer i døgnet. Der sov jeg kun 20 minutter ad gangen, seks gange om dagen. Det kræver tilvænning, men så virker det, og man får ekstra timer om natten til at arbejde«, siger han til metroxpress.

Men sådanne søvneksperimenter er farlige, fortæller Poul Jennum, der er professor og overlæge ved Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital.

»Der findes ingen dokumentation for, at man kan leve med få timers søvn, og at denne her short-sleep-teori holder«, siger han.

»Vi ved, at short-sleep er et problem, der er mest debatteret blandt unge. Man kan ikke udelukke, at man ødelægger sin døgnrytme permanent, hvis man undlader at få nok søvn over en længere periode«.

Jes Gerlach, der er overlæge ved Sct. Hans Hospital og tidligere formand i Psykiatrifonden, mener ikke, at to timers søvn er tilstrækkeligt.

»Man har individuelle søvnbehov, men jeg mener bestemt ikke, at to timers søvn er nok. Konsekvenserne på sigt er depression og sårbarhed over for sygdomme«, siger Jes Gerlach til metroxpress.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden