Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

uuuuh. Unge er bange for at lægge sig i stolen. Mest på grund af regningen, der venter bagefter.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prisen får unge til at 'pjække' fra tandlægen

Mange unge føler ikke, at de har råd til en tur i tandlægestolen.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næsten hver femte ung dansker går kun til tandlæge hvert andet år, sjældnere end hvert andet år – eller slet ikke. De føler simpelthen ikke, at de har råd, skriver metroxpress.

Det fremgår af en helt ny undersøgelse, som CEM Institute/Voxmeter har gennemført.

Og ifølge undersøgelsen er prisen for en tur i tandlægestolen netop den primære årsag til, at næsten hver femte af de unge pjækker. De fleste unge synes, det er for dyrt, eller at de simpelthen ikke har råd.

Men sparsommelighed og lommesmerter kan blive dyrt i den sidste ende ifølge formand for tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg:

»To tredjedele af de unge har begyndende huller i varierende grad. Disse kan forsegles. Eller man kan lære de unge, at der er masser af ting, som de selv kan gøre, for at de begyndende huller ikke udvikler sig til tænder, der skal bores i. Begge dele er langt billigere i længden for den enkelte og for samfundet«, forklarer han.

Men at ingen af de unge, som er mellem 18 og 25 år, angiver tandlægeskræk som grund til, at de holder sig væk, kommer bag på Freddie Sloth-Lisbjerg:

»Det forbavser mig meget. Men jeg tror, det skyldes, at det pædagogiske og psykologiske arbejde i børne- og ungdomstandplejen har haft en effekt, for det er da utroligt godt for fremtidens tandsundhed, at der er kommet en hel generation, som ikke mere er bange«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden