Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

Opkvikkende. Victor Stubgaard er 17 år og har i perioder har et stort forbrug af energidrikke, som holder ham kvik og vågen, når han spiller computerspil om natten.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

17-årige Victor: »Jeg laver færre fejl, når jeg drikker energidrik«

Victor Stubgaard har i perioder været afhængig af energidrik, der skærper hans koncentration.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når 17-årige Victor Stubgaard spiller computerspil med vennerne, vil han gerne være vågen og klar i hovedet fra klokken 16 om eftermiddagen til ved 6-tiden om morgenen.

Til det formål har energidrikke vist sig at være effektive:

»Jeg bliver let påvirket af koffein, og jeg kan tydeligt se på mine statistikker i spillene, om jeg har fået energidrik eller ej. Jeg er mere aktiv og begår færre fejl, når jeg drikker energidrik«, fortæller Victor Stubgaard, som går i 2. g på Frederiksberg Gymnasium.

Første gang han smagte energidrik, var han 13 år og mest af alt nysgerrig, fordi en kammerat havde fortalt ham, at børn ikke må drikke det.

»Jeg købte Døgnnettos billigste energidrik og drak den, og det var så det. Det var ikke noget særligt, så der gik et par år, før jeg drak det igen«, beretter han.

I dag foretrækker Victor Stubgaard mærkerne Hustler, som er billigt, og Red Bull, som er dyrt, men smager bedre. I løbet af en nat ved computeren drikker han op til 4-6 dåser a 25 cl med Red Bull eller 8-10 dåser Hustler.

LÆS ARTIKEL »Energidrik giver en god følelse. Det er ligesom slik: Det smager godt, og man vil gerne spise det, selv om man godt ved, at det ikke er sundt«, siger Victor Stubgaard, som gerne erkender, at han i perioder har været afhængig af koffein i energidrik og kaffe. »Når jeg drikker kaffe om morgenen, er der kun for at blive kvikket op af koffeinen, for jeg bryder mig faktisk ikke om smagen«, fortæller han. Afhængighedstjek

Victor Stubgaards mor går ifølge sønnen meget op i sundhed og har holdt mange taler om, hvor usundt hans forbrug af energidrik er. »Hun har bl.a. advaret mig om, at energidrik indeholder vildt meget sukker, og at man bliver afhængig af koffein. Men jeg har hele tiden tænkt, at det kan jeg sagtens klare«, fortæller Victor Stubgaard og understreger, at han aldrig har haft problemer med at følge med i skolen. For nylig holdt han en måneds pause fra kaffe og skar sit forbrug af energidrik ned til en halv liter om ugen for at tjekke, om han var afhængig af koffein. »Det gik fint. Men jeg gik tidligere i seng, end jeg plejer, fordi jeg var træt. Jeg må konstatere, at min krop arbejder bedre med koffein. Energidrik er en billet til at holde i længere tid«, fastslår Victor Stubgaard.

LÆS OGSÅ Tidligere drak han cola til de timelange computerspil, men nu står den altid på energidrik og vand: »Det er mere effektivt«, siger han. Han har dog også prøvet at få for meget energidrik: »Så kører hjernen bare derudad, selv om man er fysisk træt«, skildrer han. Victor Stubgaard bryder sig ikke om smagen af alkohol, så skal han endelig snige en lille sjat indenbords, bliver det blandet med energidrik. Samme opskrift er udbredt blandt hans jævnaldrende, som gerne mikser vodka eller Jägermeister med Red Bull, når der skal festes.Victor Stubgaard karakteriserer sit nuværende forbrug af energidrik som »meget afbalanceret«. Han indrømmer gerne, at kæresten, Cecilie, nok har haft større held med at trænge igennem med nogle af de samme argumenter, som hans mor forsøgte sig med.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden