Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jonas Pryner Andersen
Foto: Jonas Pryner Andersen

Skægpleje. Movemberkampagnen behøver ikke at være ensbetydende med, at du skal gro et kikset overskæg. Nogle simple råd kan gøre dit skæg skarpt og fyldigt.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trucker eller strisserrive? Sådan får du det fedeste overskæg

Et rigtigt overskæg skal have masser af kærlighed, hvis det skal være sejt.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu lyder startskuddet til sundhedskampagnen Movember, hvilket betyder, at mænd med overskæg bliver et hyppigere syn i gadebilledet.

Men selv om princippet er, at alle mænd har hele november måned til at gro et overskæg, kan resultatet svinge meget fra mand til mand.

Og det er formentlig de færreste, der kommer i mål med et perfekt Hulk Hogan truckerskæg eller en lige så fyldig strisserrive som den, der slanger sig langs Tom Sellecks overlæbe.

»Det er muligt for alle at gro lidt dun på en måned, men det er de færreste, der når at gro et overskæg i verdensklasse«, siger Jesper Dyrby, barber hos Rogue Barber Brotherhood.

LÆS ARTIKEL

»Mindre kan dog også gøre det. I Movember handler det jo mest om at være med«.

Han påpeger dog, at man godt kan tage ansvar for sit overskæg, så det tager sig bedst ud, selv om man ikke er udstyret med en optimal skægvækst fra naturens side.

Jesper Dyrby giver derfor seks simple råd, der kan hjælpe dig gennem Movember med det flottest mulige skæg.

1. Start med et rent kanvas
I Movember skal du starte med en skægpragt, som da du kom til verden. Men en barbering er ikke bare en barbering, og du risikerer skægpest, hvis du ikke barberer dig på den rigtige måde. Start med at vaske ansigt og hals med masser af varmt vand, så hud og skægstubbe bliver blødgjort.

Massér barbercreme ind i huden, da det hjælper med tæt barbering, uden at huden bliver irriteret. Herefter barberer du de større og mere flade dele af ansigtet - såsom kinderne - og venter med de mere udfordrende og svære områder. På den måde får barbercremen mere tid til at blødgøre huden, på de vanskelige steder.

Det er barberbladet - ikke dig - som skal gøre arbejdet, så sørg for altid at have et skarpt barberblad eller kniv. Afslut med lunkent vand til at fjerne det sidste barbercreme og smør en 'after shave moisturizing cream' på huden for at sikre, at den ikke bliver irriteret. Brug et rent håndklæde, når du tørrer dig, for at undgå skægpest.

2. Vælg en stil
Det er det vigtigt, at du er bevidst om, hvilken stil du vil have. Mange tror fejlagtigt, at man bare skal lade skægget vokse helt ukontrolleret, og så justere det senere. Man får dog det pæneste resultat, hvis man trimmer skægget i retning af en bestemt stil fra start af. Jesper Dyrby forklarer, at Zorro-stilen eller Johnny Depps overskæg fra Pirates of the caribian er to gode bud på, hvilke overskæg, der er populære blandt hans kunder.

3. Hold det rent
Sørg for at vaske dit overskæg. Du kan for eksempel give det en gnubbetur, hver gang du er i bad. Røg fra cigaretter eller mad kan nemlig sætte sig i overskægget, hvilket også kan give din hud urenheder.

4. Lad overlæben gå fri
De fleste kvinder klager over et kradsende kys, når deres mand gror et overskæg. Men det behøver slet ikke at være så slemt. Det er nemlig ikke meningen, at et overskæg skal dække overlæben. Tag med jævne mellemrum en lille saks frem og klip langs overlæbens kant.

5. Giv det fylde
Et overskæg fremstår pænest, hvis det er fyldigt. Lange hår får et skæg til at virke mindre massivt og fyldigt, og du kan derfor med fordel fjerne det yderste af skægget med en trimmer.

Derudover kan det også hjælpe, hvis du giver skægget lidt voks. Det er bedst at bruge en såkaldt skæg-pomade, men der er også en del hårvoks, der kan gå an. Men det er vigtigt, at hårvoksen hverken er for fedtet eller tør. Det såkaldte clay-wax, som mange mænd bruger til hårfrisuren, fungerer ikke til skægget.

6. På med ansigtscremen

Jesper Dyrby påpeger, at ansigtscreme ikke kun er forbeholdt kvinder. Det er faktisk essentielt for en mand at forkæle ansigtet med en god creme, hvis han jagter et pænt overskæg. Cremen gør nemlig skægget mere blødt og lækkert. Det bliver også lettere at forme skægget, da det ikke vil stritte lige så meget. Han anbefaler en såkaldt after shave moisturizing cream .

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden