Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Orgasmisk. Tretten gode råd kan gøre dit sexliv mere spændende.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Orgasmisk. Tretten gode råd kan gøre dit sexliv mere spændende.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan får du mere og bedre sex

Dialog, kærtegn og planlagt fælles tid er værktøjer, der kan få gang i sexlivet.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hos mange danske par er sexlivet mere eller mindre sat på standby, viser en Megafon-måling lavet for Politiken.

Hvert 8. par dyrker sex højst en gang om året, og 45 procent af alle danske par føler, de dyrker sex for sjældent.

LÆS ARTIKEL

Her får du to sexologer og en psykologs gode råd til, hvordan I sammen får skruet op for den gode sex i jeres parforhold.

1. Tal sammen om sex.

Det er vigtigt, at I får talt om, hvad der kan gøre en forskel for jer hver især, så I sammen kan få et tilfredsstillende sexliv. Men husk, at det ikke er nok at snakke om det. Det kræver også handling. Hvis den manglende sexlyst bunder i konflikter i parforholdet, handler det om at håndtere problemerne.

2. Kærtegn hinanden i hverdagen.

Det fysiske er mere end bare at gå i seng sammen. Husk at kysse, kramme, se hinanden i øjnene og holde i hånden.

3. Lyt til hinanden.

Vær opmærksomme på, at I møder hinanden ægte, når I taler sammen. Vid, hvornår din partner har behov for, at du lytter ekstra til ham eller hende. Er det, når det handler om arbejdet? Om fritidsinteressen? Om noget helt tredje? På den måde viser du din kærlighed, og det øger følelsen af samhørighed både hos dig selv og partneren.

4. Drop at være så hulens effektive.

Prioriter at tage opvasken sammen, fold vasketøjet sammen, put ungerne sammen. Selv om det tager lidt længere tid, end hvis I gør det alene, så giver det masser af plus på fortroligheds- og intimitetskontoen. Og så er der ikke langt til sex.

5. Sørg for at have nogle mål sammen i hverdagen.

Planlæg en kærlighedsweekend i god tid, så I kan gå og glæde jer sammen. Meld jer til et kursus sammen. Eller gør noget helt tredje, som I begge to gerne vil.

6. Planlæg kærestetid sammen hver 14. dag.

I kan skiftes til at finde på, hvad I skal lave. Det kan være alt fra picnic på stranden, en ishockeykamp, en gåtur et smukt sted, sex i naturen eller et restaurantbesøg. Det vigtigste er, at I gør noget sammen, hvor der kun er fokus på jer og jeres parforhold.

7. Lær hinandens 'kærlighedssprog' at kende.

Spørg ind til, hvad der gør den anden glad og får ham eller hende til at føle sig værdsat og begæret. Og vær selv ærlig omkring, hvad der virker for dig.

8. Vis den anden, at han eller hun er vigtig.

Gør små ting i hverdagen. Tag læbestift på en onsdag aften, tænd stearinlys eller gør noget andet, som du ved, den anden sætter pris på. Dyrk romantikken, og giv hinanden komplimenter.

9. Læg op til sex i god tid.

Snig dig ind på den anden i løbet af dagen og fortæl, hvor lækker, du synes, han eller hun er.

10. Vis, at du har lyst.

Spørg, om I skal gå lidt tidligt i seng i aften. På den måde får den anden et varsel, så han eller hun også kan indstille sig på sex. Kommer du 10 minutter i sengetid, er det ofte for sent.

11. Kast dig ud i det.

Hvis din partner har lyst til sex en aften, men du ikke selv føler dig tændt, så prøv bare at kaste dig ud i det. Ofte vil lysten komme efter kort tid, og I ender med at have skøn, uventet sex. Ligesom man kan kysse sig forelsket, kan man også elske sig til lyst.

12. Overvind modviljen mod skemalagt sex.

En fast sexaftale for eksempel onsdag og lørdag aften kan faktisk betyde, at I får mere lyst. Den faste aftale betyder nemlig, at I mere eller mindre bevidst i løbet af dagen gør jer klar til, at I skal have sex om aftenen. Giv evt. jer selv det hjemmearbejde at skulle tænke mere på sex med hinanden, når I ikke er sammen.

13. Gør noget!

Hvis I trænger til at peppe sexlivet op, så gør noget ved det. Det kan være på alle niveauer. E-mail jeres sexfantasier til hinanden, invitér den anden på en lækker middag og efterfølgende besøg i en butik med sexlegetøj, eller lad en kildetur i sofaen udvikle sig til sex. Hop ind i brusebadet til den anden. Køb en erotisk dvd, I kan se sammen. Eller meld jer til et sexkursus sammen.

Kilder: Sexolog Yazmin Fox (sexologiskolen.dk), sexolog Signe V. Bentzen (sexologsigne.dk) og psykolog Anette Buur Bangsgaard (buurbangsgaard.dk)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden