Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sexliv. Ægteparret Namthip og Keld har ikke haft sex de sidste 5 år. Men den ikke-eksisterende erotik er ikke noget de er flove over.
Foto: Finn Frandsen

Sexliv. Ægteparret Namthip og Keld har ikke haft sex de sidste 5 år. Men den ikke-eksisterende erotik er ikke noget de er flove over.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Namthip og Kjeld: Sex er ikke et behov hos os

Namthip og Kjeld Sørensen er totalt afhængige af hinanden, og af hinandens selskab.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det handler om at være tryg.

Ordet tryg skal lige slås op i ordbogen og forklares, før den thailanske kvinde Namthip er med på ordets betydning, men det er præcis, hvad hendes og Kjeld Sørensens ægteskab bygger på.

»Vi har det godt. Vi har hinanden og vi har et ansvar for hinanden, og det er vigtigt nu«, siger Kjeld Sørensen, som er 72 år, og dermed 20 år ældre end sin thailandske kone.

Sex er ikke længere et behov for dem, fortæller de. Det stoppede for cirka tre år siden. Parret havde mindre og mindre sex, og til sidst var det bare slut.

»Behovet for sex dalede hos os begge stille og roligt. Vi havde en fælles fornemmelse af, at det ikke var vigtigt for os, og vi havde det meget ens begge to. Det er heldigt, for det kan jo give kriser, hvis man ikke er enige«, fortæller Kjeld Sørensen og tilføjer:

»Vi er ikke seksuelt tiltrukket af hinanden længere, og betragter sex som lige meget«.

LÆS ARTIKEL

Namthip tilføjer på et sparsomt dansk:

»Det er rigtigt. Vi sårer ikke hinanden, og vi hører på hinanden. Vi kan godt lide at være sammen, lave mad sammen og danse sammen. Vi har gået til salsa«, fortæller Namthip.

Hun er 52 år, mor til en søn på 31 år i Thailand, og driver en fysiurgisk massageklik i parrets hjem i Roskilde. Kjeld Sørensen er bogholder i firmaet og holder styr på alt det administrative.

»På den måde er vi afhængige af hinanden. Jeg kan godt lide at være noget for Namthip, og hun kan ikke undvære de ting, jeg kan. Det betyder mere for mig end sex«, siger Kjeld Sørensen.

Den ikke-eksisterende erotik er ikke noget, de er flove over eller har svært ved at tale om.

»Det betyder ikke noget. Vi er også for gamle«, siger Namthip og griner.

For hende betyder det noget, at hendes falang - hvid mand med stor næse, ikke spiller alle pengene op og banker hende. For sådan en mand var hendes første mand i Thailand.

»Det har taget Namthip en del år at føle sig sikker på, at jeg ikke svigter hende«, fortæller Kjeld Sørensen.

Han glæder sig dagligt over at have en køn og sød kone, og de kan stadig lide at kysse hinanden og ligge i ske. Men de sover i hvert sit værelse.

»Vi er meget enige om, at vi ikke vil forstyrre hinandens søvn, men det hænder da, at vi falder i søvn sammen, når vi ligger og holder om hinanden«, fortæller Kjeld Sørensen.

Parret mødte hinanden i 2003 på en massageklinik i Hua Hin syd for Bangkok. Han på udkig efter massage og en sød thailandsk hustru - hun på udkig efter en falang.

»Efter ét minut spurgte jeg, om hun ville gifte sig med mig og lave thai mad til mig, og hun sagde ja«, fortæller Kjeld Sørensen.

»Jeg sagde ja til Kjeld, for jeg ville gerne have en falang. Jeg var træt af thaimænd. Min familie advarede mig mod falang, og jeg sagde til Kjeld: »Du må ikke sælge mig«. Men jeg var ikke bange for Kjeld«, fortæller Namthip og smiler til sin mand.

To måneder senere satte hun sig op i fly for første gang i sit liv. Hun ankom til Københavns lufthavn i Kastrup den 12. juni 2003.

»Jeg var meget bange i flyet. Og jeg var meget bange for, hvis Kjeld ikke var der. Hvad gør jeg så? Jeg kan ikke engelsk«, siger Namthip.

Men Kjeld var der. Han spejdede forgæves efter hende.

»Jeg havde glemt, at Namthip ikke er særlig høj, så jeg kiggede opad, men hun kom nede«, fortæller han.

De griner begge.

Præcis en måned senere blev de viet i Jyllinge Kirke, og har nu været mand og kone i 11 år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden