0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Meget proteinrig kost kan øge risikoen for kræft

Proteiner fra dyr øger risikoen for kræft fire gange hos midaldrende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Kød. Nye studier viser, at et højt indtag af protein kan gøre større skade end gavn for de midaldrende.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Få et vægttab, der holder, ved at spise masser af kød på Dukan-diæten, spis som i stenalderen med Palæo, eller skær kulhydraterne væk og skru op for fedtet med LCHF.

De såkaldte proteinkure er populære i Danmark blandt mennesker, der gerne vil leve sundt eller tabe sig. Nogle kure er kortvarige, mens andre lægger op til en livsstil, hvor der spises ekstra meget protein.

Men nu viser et nyt studie fra Univeristy of Southern California en sammenhæng mellem et højt indtag af især animalsk protein og risikoen for udvikling af kræft. Ifølge studiet stiger risikoen for at dø af kræft til det firedobbelte, hvis du som midaldrende spiser en proteinrig kost baseret på animalske fødevarer sammenlignet med en person i samme aldersgruppe, som spiser kost, der har et lavt proteinindhold.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts