Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

mobning. Selv om færre ringer til Børnetelefonen om mobning er der stadig mange børn, der bliver mobbet herhjemme, lyder det fra Børne Vilkår.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Færre ringer til børnetelefonen om mobning

Over fem år har børnetelefonen fået færre henvendelser om mobning og drillerier.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn og unge slår i mindre grad på tråden og ringer ind til børnetelefonen, når de ønsker at henvende sig omkring mobning og drillerier.

Det fremgår af nye tal fra Børns Vilkår.

I 2008 handlede 18,5 procent af henvendelserne til Børnetelefonen om mobning og drillerier. I 2013 var dette tal faldet til 13 procent ud af i alt 32.539 henvendelser.

Og det glæder direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl, der siger, at en faldende tendens selvfølgelig giver grund til forsigtig optimisme.

LÆS ARTIKEL

»Men samtidig må vi sige, at der stadig er rigtig mange børn, der bliver mobbet herhjemme. Vi tolker tallene som et udtryk for, at der sker et reelt fald i mobningen, men også at der er nogle børn, som måske mere frit føler, at de kan kontakte lærere, forældre eller andre pædagoger for at få hjælp«, siger Rasmus Kjeldahl.

Direktøren vurderer, at hvor børnene måske før har ringet på børnetelefonen, fordi de ikke vidste, hvor de kunne få hjælp, så mener nogle af børnene måske i dag, at de voksne rent faktisk er parate til at hjælpe.

»Det er måske også fordi, at vi har fået nedbrudt nogle af de tabuer omkring mobning, som har eksisteret. Vi ved desværre, at det har været meget svært for børn at fortælle det til deres forældre, fordi nogle forældre har svært ved at acceptere, at deres børn bliver mobbet«, siger Rasmus Kjeldahl.

Det bliver dog understreget af direktøren, at der fortsat er behov for at få gjort op med en række tabuer, sådan at der kan gøres en fælles indsats for, at de personer, som barnet færdes omkring, får stoppet mobningen.

Hos Børns Vilkår oplever man med børnetelefonen henvendelser i 'et meget bredt spektrum.'

»Ofte er det omkring en enorm usikkerhed omkring ens udseende. Vi oplever også en del henvendelser omkring ensomhed, hvor børnene føler sig socialt isoleret«, forklarer Rasmus Kjeldahl.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden