Fem tip kan hjælpe jer, hvis jeres sexliv er gået i hårdknude

Begynd at onanere, lyder et af rådene fra sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen.

Sundhed

Næsten halvdelen af alle par oplever, at den ene har mere lyst end den anden, ifølge en ny Megafon-måling lavet for Politiken.

Her lfår du sexolog og parterapeut Signe V. Bentzens bedste råd til at komme videre, hvis sexlivet er kæntret.

Tal sammen. Har I problemer i parforholdet, der slet ikke drejer sig om sex, så har de det med at smitte af på sexlysten. Får I dem løst, vender sexlysten ofte tilbage.

Begynd at onanere. Mange par lægger onani på hylden, når de finder sammen. Men onani kan være godt for mange ting. Dels kan det tage lidt af presset i forhold til, hvor ofte I skal dyrke sex. Men at elske med sig selv kan også være med til at vække lysten igen. Især kvinder kan blive klogere på, hvad der egentlig tænder dem.

Forstå hinandens seksualitet. Få stillet hinanden de svære spørgsmål: Hvordan føles sex for jer hver især? Hvad tænder I på? Hvad oplever I, sex gør for jer? Hvad er dejligt? Hvad er ikke så dejligt? Mange kvinder synes for eksempel, at penetreringssex kan være knap så interessant, mens forspillet er langt mere spændende. Det er vigtigt at tale med hinanden på en ærlig, men også hensynsfuld måde, da emnet er yderst sårbart. Det er vigtigt, at en af jer ikke sidder tilbage og føler, at det, han eller hun har gjort de seneste syv år har været helt forkert og dårlig sex. Har du svært ved at forklare, hvordan du gerne vil have det, så vis din partner, hvordan han eller hun skal gøre. Det kan være grænseoverskridende, men det virker!

Accepter hinanden. Arbejd med at acceptere hinanden og jeres kønsmæssige og helt personlige, individuelle forskelle. I behøver ikke at være ens. Heller ikke i jeres sexlyst.

Ros hinanden. Begynd at fejre hinanden. I vil opleve, at hvis I hver dag tænker over, hvad der kunne gøre den anden glad i dag - det kan både være ord og handlinger – så får I en masse igen. I vil langsomt ændre jeres indstilling til parforholdet og kan faktisk genvække noget af forelskelsen fra den første tid, hvis I arbejder seriøst med det.

Kilde: Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen, sexologsigne.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden