Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN (ARKIV)
Foto: FINN FRANDSEN (ARKIV)

Travlt. Ser man på de to køn isoleret, svarer 29,7 procent af mændene, at de har følt sig stressede inden for den seneste måned. Hos kvinderne er det 42,2 procent.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kvinder føler sig hårdest ramt af stress

Forskere er usikre på, hvorfor kvinder har markant mere stress end mænd.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det moderne arbejdsliv foregår i et tempo og med så mange usikkerhedsfaktorer, at stadig flere giver udtryk for, at de føler sig stressede.

Blandt de to køn er der en markant forskel, idet kvinder ser ud til at være grundlæggende mere ængstelige og bekymrede end mænd og derfor føler langt mere stress end mændene, skriver Kristeligt Dagblad.

Godt 40 procent føler sig stressede
Det fremgår af en livskvalitetsundersøgelse, som Region Syddanmark har foretaget blandt 4300 repræsentativt udvalgte borgere i regionen.

Undersøgelsen viser, at andelen af syddanskere, som føler stress, er steget fra 34,72 procent i 2012 til 35,93 procent i 2013. En stigning, der er større end almindelig statistisk usikkerhed.

Ser man på de to køn isoleret, svarer 29,7 procent af mændene, at de har følt sig stressede inden for den seneste måned. Hos kvinderne er det 42,2 procent.

»Det er markant, at kvinder føler sig mere stressede end mænd, men vi er usikre på årsagerne hertil. Samtidig er stressniveauet stigende for begge køn, så vi mener, at der er al mulig grund til at arbejde med, hvordan vi kan få samfundet til at hænge bedre sammen for både mænd og kvinder«, siger Else Marie Holm, analytiker i Region Syddanmark.

Dorthe Kirkegaard Thomsen er professor i psykologi og har blandt andet beskæftiget sig med bekymring som fænomen.

Hun oplyser, at alle undersøgelser entydigt peger på, at kvinder er mere bekymrede end mænd og mere disponerede for at føle stress og udvikle angst og depressioner.

Formentlig har det både kulturelle og biologiske forklaringer, men én firkantet forklaring, der gælder for alle kvinder, findes ikke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden