0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grov tendens: Fuldkorn skubber det hvide brød til side

Vi spiser næsten dobbelt så meget fuldkorn som for ti år siden, viser nye tal.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB EHRBAHN (Arkiv)
Foto: JACOB EHRBAHN (Arkiv)

GROFT. Fuldkorn er karakteriseret ved, at man bruger hele kornet. Inklusive kimen og skaldelene, hvor de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De hvide brød er skrottet til fordel for korn- og kernefulde varianter, mens pastaen er blevet grovere, og der er mere gods i myslien.

I gennemsnit spiser hver dansker 63 gram fuldkorn om dagen, hvilket er næsten dobbelt så meget som for ti år siden, hvor tallet var 36.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter