Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JAN DAGØ (arkiv)
Foto: JAN DAGØ (arkiv)

Dødsfald. Der vil være rigtig mange, der ringer ind til os med luftvejssymptomer, med let feber og med den slags, hvor vi jo selvfølgelig ikke kan indlægge dem alle sammen med en ambulance, siger Bruno Melgaard Jensen.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lægeformand om fatalt vagtlæge-råd: Set i bakspejlet er alting klart

Vagtlæger er uddannet til at opfange symptomer på alvorlig sygdom over telefonen, fastslår lægeforening.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Generelt er der ganske få klager over lægevagten. Men er man usikker på det svar, man har fået fra vagtlægen, har man flere spørgsmål eller er i tvivl, så ring op igen.

Det siger Bruno Melgaard Jensen, formanden for de praktiserende lægers organisation (PLO).

Som vagtlæge er man uddannet til at opfange symptomer på alvorlig sygdom - også over telefonen. I marts døde Regina Holmegaard fra Glamsbjerg på Fyn af en blodprop, efter hun en time forinden havde ringet til lægevagten med sine symptomer.

Den 36-årige Regina Holmegaard havde ondt. Smerter i brystet, summen i kroppen og problemer med at trække vejret, beretter Fyens.dk.

Ordinerede en Panodil

Vagtlægen vurderede, at der var tale om en virus og ordinerede Panodil.

»Der vil være rigtig mange, der ringer ind til os med luftvejssymptomer, med let feber og med den slags, hvor vi jo selvfølgelig ikke kan indlægge dem alle sammen med en ambulance«, siger Bruno Melgaard Jensen og fortsætter:

»Set i bakspejlet er alting klart, og det er også fremgået af pressen i dag - at man burde have reageret anderledes. Hvis man er akut livstruet og eventuelt har svært ved at trække vejret, skal man selvfølgelig ringe 112. Men hvis man har almindelige vejrtrækningssymptomer skal man fortsat ringe til vagtlægen«.

Umiddelbart giver den tragiske hændelse ikke anledning til at ændre procedurer hos lægevagten.

»Læger har en lang uddannelse. En stor del af den går på visitation og herunder telefonvisitation. Så uddannelse er noget af det, vi tager vældig alvorligt, og vi har løbende fokus på forbedringer. Så vi vil klart bruge sagen til læring«, siger han.

Sagen er nu endt hos Patientombuddet, der skal vurdere, om der er grund til at udtale kritik af vagtlægens arbejde.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden