Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

4.600 kræftpatienter venter for længe på behandling

Hver femte kræftramte får ikke behandling til tiden, viser ny opgørelse.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kræftpakkerne har eksisteret i syv år. Alligevel venter en ud af fire kræftpatienter stadig længere på deres diagnose, end kræftpakkerne siger, de må, og mere end hver femte venter for længe på behandling.

Det viser en gennemgang, som Ekstra Bladet har lavet af Statens Serum Instituts kræfttal for 24 forskellige kræftformer.

I reelle tal drejer det sig om mere end 4.600 patienter, som det seneste år har ventet for længe på behandling og over 7.300 patienter, der har ventet for længe på deres diagnose.

»Det er ikke godt nok efter syv år«, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen til Ekstra Bladet.

Han mener, at mindst 90 procent af landets kræftpatienter burde komme i behandling til tiden.

Minister: Anledning til at sætte ind

For nogle kræftformer står det dog langt værre til. For eksempel har 65 procent af patienterne med blærekræft det seneste år ventet for længe på behandling, mens tallet hedder 41 procent for nyrekræft-patienter.

»Det er meget alvorligt. Da de seneste tal blev offentliggjort, gjorde vi opmærksom på, at det, der foregår på det urologiske område, er stærkt betænkeligt«, siger Leif Vestergaard Pedersen og tilføjer:

»Der er alt for mange patienter, som ikke kommer igennem til tiden. Det er uacceptabelt«.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) påpeger, at det er gået fremad på området det seneste år. Han medgiver dog, at resultaterne for blærekræft og nyrekræft ikke er gode nok.

»Det giver anledning til, at man sætter ind de steder, hvor man kan se, at der opstår flaskehalse«, siger Nick Hækkerup til Ekstra Bladet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden