Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RASMUS BAANER (Arkiv)
Foto: RASMUS BAANER (Arkiv)

DRUK. Mænd er en smule mere truet af hjerteanfald senere i livet som følge af ungdomsdruk, end kvinder er.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Massiv ungdomsdruk øger risikoen for hjerteanfald senere i livet

Hjertet lider under tunge drukvaner selv mange år efter ungdomsfesterne.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har du drukket tæt i din ungdom, men siden lagt de beduggede vaner på hylden, er det ikke ensbetydende med, at risikoen for sundhedsmæssige følger af dit ungdomsdruk også er lagt på hylden.

Personer, der har drukket meget i deres unge dage, har nemlig markant større risiko for at blive ramt hjerteanfald senere i livet, end jævnaldrene med en mere promillemoderat ungdom.

Det viser en ny undersøgelse, som European Heart Journal står bag.

Massivt alkoholindtag i de unge år øger således mænds risiko for hjerteanfald senere i livet med 19 procent, mens risikoen for kvinder øges med 17 procent, konkluderer undersøgelsen.

Moderat alkoholforbrug til debat

Undersøgelsen fra European Heart Journal påpeger samtidig, at en enkelt genstand dagligt er bedre for hjertet end slet intet alkoholindtag.

Spørgsmålet, om hvorvidt et moderat alkoholforbrug er sundt for hjertet eller ej, har været diskuteret i årevis, mens forskellige undersøgelser har peget i hver sin retning.

I sommer offentliggjorde British Medical Journal imidlertid resultaterne af et internationalt mega-studie, som består af i alt 56 mindre studier, hvor mere end 250.000 mennesker har deltaget.

Her konkluderede forskerne, at et par genstande om dagen ikke giver lavere risiko for hjertesygdomme. Derimod har personer, som drikker mindre end gennemsnittet, også færre hjertesygdomme end gennemsnittet, lød det dengang i British Medical Journal.

LÆS MERE OM BMJ-UNDERSØGELSEN

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden