Lægeformand. Mads Koch Hansen stopper til april i utide.
Foto: Andreasen Carsten (arkiv)/Andreasen Carsten Jyllands-Posten

Lægeformand. Mads Koch Hansen stopper til april i utide.

Sundhed

Lægerne skal pludselig have ny formand

Den tredje mest magtfulde person i sundhedsvæsenet stempler ud i utide.

Sundhed

Mads Koch Hansen stopper som formand for Lægeforeningen.

Det sker et år før tid og af personlige årsager, oplyser Lægeforeningen. Han fratræder sin stilling den 25. april, hvor Lægeforeningens repræsentantskab skal vælge ny formand.

Mads Koch Hansen har været formand i fem år. Hans valgperiode stopper egentligt først i 2016.

»Det har ikke været en nem beslutning, og den er taget efter nogen tids overvejelse. Men på grund af sygdom i familien er det nødvendigt for mig at prioritere min tid anderledes«, siger Mads Koch Hansen i en pressemeddelelse.

Lægeforeningens formand kom sidste år i fagavisen Dagens Medicin ind som den tredje mest magtfulde i det danske sundhedsvæsen. Listen blev toppet af formand for Danske Regioner Bent Hansen (S), nummer to var finansminister Bjarne Corydon, mens Mads Koch Hansen delte tredjepladsen med statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Mads Koch Hansen blev valgt til formand for Lægeforeningen i april 2010. Han er 46 år, speciallæge i anæstesi og har samtidig med hvervet som formand arbejdet som overlæge ved Hospitalsenheder Horsens - en stilling, som han har fortsat vil varetage.

Lægeforeningen er den samlede standsforening, der samler landets tre forhandlingsberettigede delforeninger: Praktiserende Lægers Organisation, Yngre Læger og Foreningens af Speciallæger. Lægeforeningen har hovedsæde i Domus Medica på Østerbro i København.

Lægeforeningen har cirka 27.000 medlemmer. Hovedparten arbejder på landets hospitaler.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden