Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cover
Foto: Cover

tynd. Modemagasinet Cover bliver i disse dage skarpt kritiseret for at have bragt dette billede.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forening mod spiseforstyrrelser aflyser samarbejde med modebranchen

Modebranchen tager det alligevel ikke seriøst, mener forening.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ovenpå gårsdagens storm omkring modemagasinet Covers brug af en ultratynd model, vælger LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade nu at opsige et samarbejde med modebranchen om at sikre modellernes sundhedsidealer og arbejdsvilkår.

Det etiske charter, der ligger til grund for samarbejdet, blev vedtaget allerede i 2007, og i 2013 blev det opdateret, men nu vælger LMS altså at droppe det, skriver Berlingske.

»Det virker som ren provokation, tankeløshed eller direkte dumhed at bruge sådan en model. Vi har svært ved at vurdere, om pigen i Cover lider af en spiseforstyrrelse, men vi synes, at det på ingen måde er etisk i orden, at et modemagasin bringer sådan et billede til en modereportage. Det viser, at alt det arbejde, vi har lavet sammen med modebranchen, fuldstændigt preller af«, siger Anne Minor Christensen, der er formand for LMS om baggrunden for, at foreningen nu har valgt at aflyse samarbejdet.

Modebranchen har ifølge Berlingske heller ikke været på stikkerne i forhold til et samarbejde, som den har indgået med Københavns Kommune omkring sundhedstjek af modelbureauernes modeller.

Ifølge aftalen skal 100 modeller om året benytte tilbuddet, og »den aftale er faldet helt til jorden«, lyder det fra borgmesteren:

»Der er kun én, altså én enkelt model, der har været igennem, og vi synes ikke, at modebranchen har levet op til deres aftale,« siger Ninna Thomsen til Berlingske.

Hun forklarer, at Københavns Kommune havde en klar aftale med Danish Fashion Institute, blandt andet fordi unge modeller havde spiseforstyrrelser.

»Danish Fashion Institute har stadig nogle måneder til at leve op til aftalen, men hvis ikke de speeder gevaldigt op og tager det her alvorligt, synes jeg, at de har svigtet vores aftale,« siger borgmesteren.

Både Unique Models og modelbureauet Le Management melder, at de nu vil til at bruge ordningen.

nyheder@pol.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden