0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny forskning: Emulgatorer i mad kan føre til fedme

Nye forskningsresultater kæder emulgatorer i mad sammen med fedme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Tilsætningsstoffer. Der er emulgatorer i mange fødevarer, for eksempel is.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Emulgatorer formår det ellers umulige: at binde fedtstof og vand sammen. Derfor tilsættes de i mange forarbejdede fødevarer som is, salatdressing og mayonnaise, for at undgå, at de skiller, og for at give den rigtige konsistens.

Nu er det for første gang bevist, at emulgatorer har en virkning på helbredet. Det skriver det videnskabelige tidsskrift Nature, der bringer resultaterne af et forsøg med mus fra det amerikanske Georgia State University.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce