Læger: Alle voksne bør få gratis vaccine mod mæslinger

Kvinder kan få den gratis, men ikke mænd. Det giver ingen mening, siger PLO.

Sundhed

Lige nu er der gang i et internationalt udbrud af mæslinger. Flere er ramt i Danmark, og mæslingerne er både i Tyskland og Sverige.

Langt fra alle danskere er vaccineret mod den stærkt smitsomme virussygdom, og det får nu de praktiserende lægers formand Bruno Melgaard Jensen til at opfordre Danske Regioner til at gøre MFR-vaccinen gratis for alle voksne danskere.

Det skriver DR Nyheder.

Vaccinen, der virker mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, er i dag gratis for kvinder over 18 år, der ikke allerede er vaccineret, men mænd må betale 130 kroner eller mere for at få den. Hvis man som samfund ønsker at øge andelen af befolkningen, der er vaccineret, så bør man også tilbyde mænd vaccinen uden beregning, påpeger Bruno Melgaard Jensen fra PLO.

»Jeg kan ikke sige, hvor mange man ville kunne få med, men hvis man går efter at få procenten op og komme op i en større vaccinationsdækning, så må vi bruge nogle af de midler, vi har. Og omvendt: Hvorfor skulle unge mænd ikke have det samme tilbud som unge kvinder? Det er lidt mystisk«, siger han til DR Nyheder.

Årsagen til, at det kun er kvinder, der kan få den gratis i dag, er, at smitte med røde hunde under graviditet kan give fosterskader. Normalt gives MFR-vaccinen til børn, når de er 15 måneder - og igen når de er fire år.

nyheder@pol.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce