Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JACOB EHRBAHN
Foto: JACOB EHRBAHN

Færre bliver solskoldet i Danmark. (arkivfoto).

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi passer bedre på vores hud i solen

Færre blev solskoldet i sidste års rekordsommer, men stadig alt for mange.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvom sommeren 2014 var den fjerde solrigste siden 1920 og den varmeste i otte år, så passede danskerne godt på deres hud.

Mens 22 procent af danskerne ifølge en ny underøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden svarede, at de blev solskoldet en eller flere gange sidste år, så er det færre end de 30 procent, der blev skoldede i 2011, da en tilsvarende undersøgelse blev gennemført.

LÆS OGSÅ:

Dermed tyder meget på, at danskerne har taget solrådene til sig og er blevet bedre til at passe på den hud, der kan udvikle kræft. Alligevel mener Kræftens Bekæmpelse, at der er plads til forbedring:

»Det er positivt, at færre danskere bliver solskoldet. Hud- og modermærkekræft er blandt de kræftsygdomme, som er nemmest at forebygge, men som desværre rammer alt for mange. Derfor er det stadigvæk for mange, når hver femte dansker bliver solskoldet«, siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne i en pressemeddelelse.

Kræftens Bekæmpelse opfordrer til, at vi fortsat passer på også nu, hvor sommeren fortsat lader vente på sig, da vores blege vinterhud endnu er sart, selvom vi alle længes efter solens varmende stråler:

»Solen er god for os i mindre doser og skal selvfølgelig nydes, men skal man være ude i længere tid, er det vigtigt at tænke i skygge, dækkende tøj og solcreme«, siger Peter Dalum.

LÆS OGSÅ:

Både Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at hovedparten af danskerne i dag kender et eller flere af solrådene og færre bliver solskoldet, end da de to organisationer startede deres solkampagne i 2007.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden