Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JONATHAN BJERG MØLLER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Unge springer tandbørsten over

Ikke alle unge får børstet tænderne de to gange i døgnet, som tandlægerne anbefaler.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knap hver fjerde af de 18-25-årige børster kun tænder én gang om dagen eller endnu sjældnere.

Det viser en ny undersøgelse, som Voxmeter har gennemført for Tandlægeforeningen. Gymnasieeleven Signe Sigyn er en af dem, skriver Metroxpress.

»Om morgenen har jeg super super travlt, og så prioriterer jeg at spise morgenmad frem for at børste tænder. Jeg tror også lidt, jeg nedprioriterer det, fordi jeg lidt naivt tænker, at man børster tænder for at få god ånde, og det klarer jeg i stedet med et tyggegummi,« siger 19-årige Signe Sigyn, der bor i Herlev, til Metroxpress.

Hver anden dag glemmer hun at børste tænder om morgenen, og hver tredje-fjerde dag bliver tandbørsten ikke brugt, inden hun går i seng.

»Jeg glemmer tit tandbørsten, når jeg skal hjem til min kæreste, og når jeg ligger om aftenen hos mig selv, med lyset slukket og mit nattøj på og tænker ‘Fuck, jeg har glemt at børste tænder’, så orker jeg det bare ikke,« siger Signe Sigyn.

Tandlægeregningen holder unge væk

Signe Sigyn har holdt sig væk fra tandlægen i flere år. Hun er nervøs for regningen, da hun godt ved, at hendes dårlige vane kan koste hendes tænder dyrt.

»Når de unge lægger sig i tandlægestolen, kan jeg godt se på deres tænder, om de skipper tandbørstningen eller ej. Man kan se, at deres tænder er lodne,« siger formanden for Tandlægeforeningen, Freddie Sloth-Lisbjerg til Metroxpress.

Han understreger, at tandlægeregningen kan ende op med at blive dyr for de unge, hvilket skal vejes op mod, at det er gratis at børste tænder. Du skal børste tænder to gange to minutter om dagen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden