Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
MAGNESIUM. Facebook er i øjeblik medium for anbefalinger af at bruge magnesiumpiller mod hovedpine og migræne. Men det virker kun for ganske få, siger eksperterne.
Foto: THOMAS BORBERG

MAGNESIUM. Facebook er i øjeblik medium for anbefalinger af at bruge magnesiumpiller mod hovedpine og migræne. Men det virker kun for ganske få, siger eksperterne.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kosttilskud med tvivlsom effekt storhitter mod hovedpine

Magnesium mod hovedpine bliver revet ned af butikshylderne efter massiv omtale.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Tænk engang at jeg i næsten 3 år har haft hovedpine hver eneste dag! Jeg har været hos neurolog, diverse skanninger og alt så normalt ud! Fandt et opslag på Facebook som omhandlede Magnesium piller! Jeg har nu i 2 dage taget disse piller som jeg købte i Matas og min hovedpine er helt væk!!! Endelig kan jeg få mit liv tilbage«.

Sådan lyder blot et af mange opslag på Facebook., som har fået folk til at rive magnesiumpiller ned fra hylderne i apoteker og hos Matas.

Over 15.000 har liket og næsten 10.000 har både delt og kommenteret opslaget på Facebook, som taler for mineralet magnesium som middel mod både migræne og hovedpine.

LÆS ARTIKEL

Og hypen har fået materialistkæden Matas til at hente nye forsyninger hjem af magnesiumpiller, da flere butikker har måttet melde udsolgt.

I Matas fortæller informations- & miljøchef Henrik Engberg Johannsen, at han kan se på lagertallene, at der har væeret en stærkt stigende efterspørgsel efter magnesiumpiller efter at de første opslag om pillerne blev lagt på Facebook i sidste uge.

»Men de fleste butikker har dog stadig magnesium-piller på hylderne, og hvis der er udsolgt, kan de hurtigt skaffes«, siger han.

Opslagene på Facebook taler alle om, at magnesium kan helbrede migræne og hovedpine, men det er der ikke enighed om blandt eksperterne.

LÆS ARTIKEL

Formand for Migrænikerforbundet, Anne Bülow-Olsen, fortæller, at der er vild uenighed blandt forskere, om tilskud af magnesium har en virkning på hovedpine og migræne.

»Men vi hører fra rigtig mange af vores medlemmer, at de har prøvet det, og at det for nogle har en god virkning«, siger Anne Bülow-Olsen og tilføjer, at det ser ud til, at når det virker, virker det bedst, hvis man tager det samtidigt med riboflavin, altså B2-vitamin.

»Det skader ikke at prøve det. Og hvis der oven i købet er en placebo-effekt, er det jo bare fint. Placeboeffekter har vi altid godt af«, siger Anne Bülow-Olsen, der ikke personligt har erfaringer med brug af magnesium som middel mod migræne.

Leder af Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet og Glostrup Hospital, professor Rigmor Jensen, siger at der er enkelte forskningsresultater, der peger på, at magnesium kan have en vis effekt på migræne, men ikke på hovedpine.

»Der er ikke evidens på andre typer end migræne«, siger hun.

»Og noget mirakelmiddel er det bestemt ikke. Men vi bruger det i enkelte tilfælde, og det bedste man kan sige om midlet er, at det ikke kan skade at prøve det i en periode, for det er ufarligt. Man kan næsten ikke få for meget af det, fordi det forsvinder fra kroppen igen«, siger Rigmor Jensen.

»Det er ikke underligt, at der opstår den slags, som vi ser på Facebook nu, for migræne og hovedpine er en folkesygdom, og den store interesse viser, at der er et stort behov for ny viden og ny forskning på området«, siger hun.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Søren Dilling eller Forbrug&Liv, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden