Sundhed

Så radikalt skal du ændre dit liv - hvis fedtet skal væk

Drop alt om særlige kure. Drop tanken om en cykeltur. Skal du tabe dig og holde vægten, skal du gå radikalt til værks.

Sundhed

Alt, hvad du gør i dit liv, påvirker din vægt.

Er du overvægtig, og vil du gerne tabe dig, skal du derfor tage en 360 graders eftersyn af dit liv, din kost, din hverdag og din aktivitetsniveau. Og få professionel hjælp til en komplet ny livsstil.

»Hvis ikke alt kommer på plads med det samme, vil personen ikke tabe sig på grund af det geniale hormonsystem, der gør alt for, at kroppen vedbliver med at være overvægtig. Så man skal gøre alt for at forstå, hvad man er oppe imod i egen krop«, siger forskningsansvarlig overlæge Jens-Christian Holm, leder af Enhed for Overvægtige Børn på Holbæk Sygehus.

På afdelingen har de siden 2007 behandlet 2100 børn og unge i alderen 3-22 år, hvoraf omkring 70-80 procent har opnået og fastholdt en normal vægt efter behandling, hvilket er bemærkelsesværdig og årsagen til, at medier også fra udlandet har fundet vej til Holbæk.

'Holbæk-modellen' er siden 2010 blevet indført på Hillerød Børneafdeling og i 12 kommunale behandlingsenheder. Metoden kan bruges lige så godt af voksne som børn.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Lars Igum Rasmussen eller sundhed, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden