Sundhed

Så radikalt skal du ændre dit liv - hvis fedtet skal væk

Drop alt om særlige kure. Drop tanken om en cykeltur. Skal du tabe dig og holde vægten, skal du gå radikalt til værks.

Sundhed

Alt, hvad du gør i dit liv, påvirker din vægt.

Er du overvægtig, og vil du gerne tabe dig, skal du derfor tage en 360 graders eftersyn af dit liv, din kost, din hverdag og din aktivitetsniveau. Og få professionel hjælp til en komplet ny livsstil.

»Hvis ikke alt kommer på plads med det samme, vil personen ikke tabe sig på grund af det geniale hormonsystem, der gør alt for, at kroppen vedbliver med at være overvægtig. Så man skal gøre alt for at forstå, hvad man er oppe imod i egen krop«, siger forskningsansvarlig overlæge Jens-Christian Holm, leder af Enhed for Overvægtige Børn på Holbæk Sygehus.

På afdelingen har de siden 2007 behandlet 2100 børn og unge i alderen 3-22 år, hvoraf omkring 70-80 procent har opnået og fastholdt en normal vægt efter behandling, hvilket er bemærkelsesværdig og årsagen til, at medier også fra udlandet har fundet vej til Holbæk.

'Holbæk-modellen' er siden 2010 blevet indført på Hillerød Børneafdeling og i 12 kommunale behandlingsenheder. Metoden kan bruges lige så godt af voksne som børn.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Lars Igum Rasmussen eller sundhed, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce