Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Sociolancen. Skal køre ud og hjælpe socialt udsatte mennesker i Region Hovedstaden.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny ambulance skal hjælpe misbrugere og hjemløse

En såkaldt sociolance vil fra i dag køre ud til socialt udsatte i Region Hovedstaden.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sociolancen skal køre ud til stofmisbrugere, stærkt berusede mennesker, hjemløse og andre borgere, som har akut brug for en hjælpende hånd til at blive afruset eller til at finde et værested med en varm seng.

Personalet kan også hjælpe med at få sat gang i varige sociale tilbud fra kommunen, for eksempel en støttekontaktperson og boligrådgivning.

Det oplyser Region Hovedstaden, som i dag lancerer køretøjet til socialt udsatte borgere i regionen. Det sker i samarbejde med Københavns Brandvæsen og Københavns Kommune.

»Vi ser ofte, at der bliver ringet 112 og tilkaldt en ambulance til en stærkt beruset person, som ligger på en trappesten og sover rusen ud. I sådanne situationer kan ambulancemandskabet ofte ikke gøre meget andet end at stabilisere borgeren og køre igen«, siger Hanne Andersen, formand for udvalget vedrørende tværsektorielt samarbejde i Region Hovedstaden.

Det er sket en række gange, at stærkt berusede mennesker ikke har fået den nødvendige hjælp, blandt andet i oktober 2014, hvor Alarmcentralen afviste at sende en ambulance til den stærkt alkoholpåvirkede unge mand Daniel. Han døde på gaden af hjertestop.

Skal ikke erstatte en ambulance

Region Hovedstaden understreger, at Sociolancen ikke skal erstatte og sendes i stedet for en ambulance, men være et supplerende tilbud i de situationer, hvor for eksempel ambulancefolk, politiet eller en læge vurderer, at der er brug for en social indsats.

»Det skal ses som et ekstra tilbud i de situationer, hvor udsatte borgere ellers kan risikere at falde mellem to stole«, siger Hanne Andersen.

Almindelige borgere kan ikke tilkalde Sociolancen. Det kan kun professionelle.

Sociolancen skal køre i Københavns Kommune i perioden 1. december 2015 til 31. marts 2017, og projektet vil løbende blive evalueret gennem hele perioden.

Den bliver bemandet med en paramediciner eller en ambulancebehandler og en socialfaglig medarbejder, for eksempel en pædagog.

Sociolancen bliver i dag vist frem forskellige steder i byen. Den slutter sin jomfrutur på Christianshavns Torv klokken 15.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden