Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FINN FRANDSEN
Foto: FINN FRANDSEN

Lars Søndergård. Læge Lars Søndergård (th) må ikke længere arbejde som psykiater.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Styrelsen slår ned: Omstridt læge bag overmedicinerings-sag må ikke være psykiater

Hovedperson bag Glostrup-sag om overmedicinering Lars Søndergård må ikke længere arbejde som psykiater.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hovedpersonen i sagen om overmedicinering af patienter på Psykiatrisk Center Glostrup Lars Søndergård må ikke længere arbejde som psykiater.

Det har Styrelsen for Patientsikkerhed afgjort onsdag, hvor den midlertidigt har indskrænket hans faglige virke.

Udover at Lars Søndergaard ikke længere må arbejde som psykiater, må han heller ikke udfærdige lægeerklæringer, helbredsattester eller lignende.

LÆS ARTIKEL

Styrelsen fastslår også, at han ikke længere må ordinere antipsykotiske og beroligende lægemidler.

»Styrelsen for Patientsikkerhed har fundet, at Lars Søndergaard i en række tilfælde har ordineret på uforsvarlig måde og herved udgjorde en ikke væsentlig fare for patientsikkerheden i forbindelse med sin behandling af psykiatriske patienter«, skriver styrelsen i Autorisationsregistret og fortsætter:

»På trods af at have været i et længere supervisonsforløb har han ved flere lejligheder behandlet patienter på en måde, der ikke er faglig forsvarlig, idet han fx i sin anvendelse af meget høje doseringer ikke i tilstrækkelig grad afventer effekten af tidligere administrerede stoffer, ligesom han ikke sikrer sig at patienterne ikke efterfølgende udvikler alvorlige bivirkninger«.

Lars Søndergaard må heller ikke længere »bestride ledende overlægestillinger indenfor sundhedsvæsenet«.

Styrelsen for Patientsikkerhed har sat Lars Søndergård under skærpet tilsyn, hvilket betyder, at den vil holde øje med hans faglige arbejde, hvis han fortsætter med at arbejde som læge, men i et andet speciale end psykiatrien »for at sikre, at han ikke udgør en forringet sikkerhed for patienterne«, som der står i udmeldingen fra myndigheden.

Det drastiske tiltag fra styrelsen kommer efter, at fagmediet Dagens Medicin i en lang række artikler har sat kraftigt spørgsmålstegn ved den tidligere psykiaters faglige formåen. Særligt har hans ordinationsmønster på det lukkede afsnit V1 i Slagelse skabt store overskrifter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden