Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
SIMON FALS
Foto: SIMON FALS

telemedicin. Det nytter ikke meget, når patienten og lægen kun mødes i cyberspace, viser ny undersøgelse, der dumper telemedicin stort.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telemedicin virker langt dårligere end forventet

Syv ud af 10 telemedicinske løsninger virker ikke. Modsat hensigten koster det samfundet ekstra penge.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Telemedicin er en fast del af det danske sundhedsvæsen, men nu viser det sig, at syv ud af ti telemedicinske løsninger ikke virker efter hensigten.

Det er konklusionen fra Danmarks største forskningscenter i telemedicin, der ligger på Odense Universitetshospital (OUH).

Det skriver DR Fyn.

De nye erfaringer får forskningsleder Kristian Kidholm til at trække bremsen. Han er bekymret.

»I flertallet af vores undersøgelser, har vi ikke fundet de gevinster ved telemedicin, vi troede, der var. Flere forbinder telemedicin med at spare penge, fordi patienterne ikke indlægges. Men den påstand holder ikke vand«, siger han til DR Fyn.

Ofte viser det sig, at de telemedicinske løsninger ikke forhindrer genindlæggelse. Samtidig koster telemedicin store summer, fortæller Hanne Madsen, der er ledende overlæge på lungemedicinsk afdeling på OUH.

»Men mange gange har telemedicin ingen effekt. Det er eksempelvis svært at hjælpe patienter med åndenød, når de sidder i hjemmet«, siger hun.

Hanne Madsen opfordrer politikerne til hurtigt at droppe den telemedicin, der ikke har en effekt. Men ifølge Kristian Kidholm er det ikke nok. Han kigger mod udlandet efter en løsning.

»Sverige og Norge har nationale centre, der vejleder alle kommuner og sygehuse i telemedicin. Det vil være hensigtsmæssigt i Danmark«, siger han til DR Fyn.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden