Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
HUSTAD KATINKA
Foto: HUSTAD KATINKA
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regionsrådsformand: Fødende skal ikke sendes videre

Formanden for Region Hovedstaden har indkaldt til et møde for at finde ud af, hvordan man nedbringer antallet af fødende kvinder, der videresendes.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har i dag indkaldt ledelsen på regionens fødselsafdelinger til et møde inden sommerferien.

Man skal ikke rende rundt og lede efter indgangen til et helt nyt fødested, som man aldrig har besøgt før.

Indkaldelsen fra formanden kommer efter, at Politiken i søndags kunne fortælle, at antallet af kvinder i fødsel, der sendes videre til andre hospitaler på grund af ressourcemangel, er steget voldsomt i de seneste par år.

Sophie Hæstorp Andersen vil derfor drøfte, hvordan regionen kan sikre, at de fødende nu og fremadrettet får en bedre oplevelse.

»Siden jeg tiltrådte som regionsrådsformand, har jeg haft fokus på det her område. Det skal være trygt at føde for en kvinde. Derfor er jeg heller ikke tilfreds med antallet af omvisiteringer. Det skal ned«, siger hun.

23 millioner ekstra

Som Politiken har belyst, har Region Hovedstaden allerede forsøgt at imødekomme problemet. Blandt andet med en central visitation, der fordeler de fødende på en mere optimal måde fødestederne imellem.

»Imorgen har vi desuden regionsrådsmøde, hvor vi skal tage stilling til og efter planen endeligt vedtage at sende 23 millioner til fødeafdelingerne, så der er hænder til at håndtere det babyboom, der kommer de kommende år«, siger formanden.

Spørger man den socialdemokratiske politiker, hvorfor mødeindkaldelsen først kommer nu, er der to årsager.

»Det ene er, at jeg kan høre, at muligheden for at føde hjemme er meget forskellig fra fødested til fødested. Det andet er, at antallet af kvinder, der sendes videre fortsat er foruroligende højt«, siger hun.

Ifølge hende bør det være sådan, at hvis man først er tilknyttet et fødested og har haft kontakt til en jordemoder, skal man også have en sikkerhed for, at det er der, man føder.

»Man skal ikke rende rundt og lede efter indgangen til et helt nyt fødested, som man aldrig har besøgt før, når man er i fødsel«, fastslår regionsrådsformanden.

Klik på kortet og se, hvor mange fødende de forskellige regioner sender videre

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden