Thomas Jepsen er kommunikationschef i Philip Morris Danmark. Han røg tidligere cigaretter, men er skiftet til selskabets nye produkt, Iqos.
Foto: Daniel Hjorth

Thomas Jepsen er kommunikationschef i Philip Morris Danmark. Han røg tidligere cigaretter, men er skiftet til selskabets nye produkt, Iqos.

Sundhed

Firmaet bag Marlboro: »Jeg forestiller mig ikke, at vi bliver bedste venner med Kræftens Bekæmpelse«

Interview. Thomas Jepsen er talsmand for selskabet bag Marlboro. Nu prøver han at overbevise os om, at tobaksgiganten Philip Morris International sætter alt ind på en fremtid uden cigaretter. Røgslør?

Sundhed
FOR ABONNENTER

Med sans for ironi kalder de sig »Dødens købmænd«. De mødes på stamværtshuset, hvor de sidder i et brunt lædermiljø og kæmper om, hvem der har flest liv på samvittigheden. Talspersonerne for spiritusindustrien og våbenfabrikkerne må se til, mens tobaksindustriens charmetrold af en spindoktor hiver stikket hjem med 1.200 daglige dødsfald i USA. De to andre når ikke »Big Tobacco« til sokkeholderne.

Scenen er fiktiv og stammer fra filmen ’Thank you for smoking’ fra 2005. Den er en parodi på tobaksgiganternes krampetrækninger for at holde fast i cigaretternes uskyld, men alligevel giver den en godt billede af, hvorfor det er op ad bakke, når verdens største tobaksproducent Philip Morris International (PMI) pludselig taler om en røgfri fremtid. For er industrien bag produkter, der hvert år slår millioner ihjel på verdensplan, overhovedet til at stole på, når dens virkelige talsmænd siger sådan her om missionen med at flytte rygere over til de røgfrie produkter?

»Hvis den mission bliver en succes, er det også relevant at tale om, at vi udfaser vores cigaretter«.

Citatet stammer fra Thomas Jepsen, der er kommunikationschef for Philip Morris Danmark. PMI står bag verdens mest solgte cigaretmærke, Marlboro, samt fem andre mærker i top 15. Virksomheden har 80.000 ansatte på verdensplan og sælger sine cigaretter og andre produkter i 180 lande til i alt 150 millioner forbrugere.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce