Sundhed

Overblik: Her kunne 16-årige Fabian købe smøger - butikkerne forklarer hvorfor

Politikens 16-årige testperson kunne købe 18 pakker cigaretter i de 20 butikker, vi besøgte.

Sundhed

SOLGT. 7-Eleven, København K. Tirsdag 21. marts kl. 16.20. Jesper Østergaard, adm. direktør for 7-Eleven Danmark, har kun ønsket at svare på mail. »Vi beklager, at en mindreårig har kunnet købe cigaretter i en af vores butikker. Vi skal naturligvis følge lovgivningen på området, og derfor indskærper vi løbende reglerne overfor vores medarbejdere i Danmark«.

SOLGT. Irma, København K. Tirsdag 21. marts kl. 16.50.

SOLGT. Fakta, Hedehusene. Tirsdag 28. marts kl. 17.30.

AFVIST. Fakta, Ølstykke. Tirsdag 28. marts kl. 18.50.

SOLGT. Kvickly, Frederikssund. Tirsdag 28. marts kl. 19.35.

SOLGT. Kvickly, Stenløse. Tirsdag 28. marts kl. 20.00.

Coop's informationsdirektør Jens Juul Nielsen svarer på vegne af Coop's butikker: »Det burde ikke være muligt. Vi orienterer vores butikschefer om, at de igen skal forklare reglerne over for medarbejderne. De skal mindes om det, så vi overholder loven«.

SOLGT. Shamshad Marked, København V. Tirsdag 21. marts kl. 16.40. Kioskejer Muhammed: »Det er jeg ked af. Vi er mennesker, vi har nok lavet en fejl en enkelt gang Vi vil skrive ude på døren og på disken fremover, at vi sælger ikke til unge under 18 år. Vi skal spørge endnu mere, hvis vi er i tvivl«.

SOLGT. Circle K, Valby. Tirsdag 28. marts kl. 16.15. Kirstine Havsteen, Kommunikations- og marketingsdirektør i Circle K: »Det er dybt beklageligt, at vi i pågældende situation ikke har overholdt reglerne. Vi har kun intentioner om at overholde loven. Jeg kan ikke se mig fri for, at alle vores medarbejdere hver dag har styr på at tjekke id. Vi instruerer vores medarbejdere i det, men vi vil på fremover have ekstra fokus på det«.

SOLGT. Kiwi, Valby. Tirsdag 28. marts kl. 16.20. Carsten Hansen, adm. direktør i Kiwi: »Vi har ikke været dygtige nok til at fortælle vores medarbejdere, hvilke regler der er. Det er vores ansvar, at de medarbejdere, der står ved kassen, kender reglerne. Måske er der for mange nye informationer som ny medarbejder, men vi skal sikre, at de forstår den her information«.

SOLGT. Netto, Glostrup. Tirsdag 28. marts kl. 16.45.

SOLGT. Netto, Taastrup. Tirsdag 28. marts kl. 17.00.

Thomas Clement, regionschef i Netto, har kun ønsket at svare på mail: »Det er rigtig ærgerligt, da vi gør meget for at informere vores medarbejdere om reglerne, ligesom vi bakker op om kampagner, der sætter fokus på, at det er helt okay, at kassemedarbejderne spørger kunderne om alder. Derfor bruger vi dette til endnu en gang at genopfriske retningslinjerne for vores personale. Selvom kassemedarbejderne dagligt håndterer mange kunder med cigaretter, er det selvfølgelige alligevel beklageligt, at vi ikke har været helt skarpe her«.

SOLGT. Shell, Hedehusene. Tirsdag 28. marts kl. 17.20.

SOLGT. Shell, Frederikssund. Tirsdag 28. marts kl. 19.15.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Søren Maretti, Pressechef for Dansk Fuels A/S, der driver Shell-stationerne i Danmark: »Jeg har sagt til de to forhandlere, der har solgt cigaretter til den mindreårige, at de skal huske at tjekke id. Og vi kommer til at indskærpe over for alle vores butikker, at de skal være opmærksomme på at tjekke id«.

AFVIST. Q8, Roskilde. Tirsdag 28. marts kl. 17.50. Marie  Sheye Lund, kommunikationschef Q8: »Vi informerer vores nye medarbejdere om lovgivning, og hvis der en gang i mellem sker fejl, så følger vi op. Vi har konstant fokus på at overholde lovgivning, men vi taler ikke om det hver dag Men selvfølgelig kan der stadig ske fejl«.

SOLGT. Lidl, Roskilde. Tirsdag 28. marts kl. 18.10. Rikke Brandes, kommunikationschef i Lidl, har kun ønsket at svare på mail: »Det er rigtigt ærgerligt, især fordi vi hos Lidl har meget fokus på området, og salg af cigaretter til unge er en høj prioriteret del i oplæringen af alle nye medarbejdere. Det er derfor meget beklageligt, at det har kunnet lade sig gøre i det konkrete tilfælde, og det vil vi naturligvis sørge for at rette op på«.

SOLGT. Rema 1000, Roskilde. Tirsdag 28. marts kl. 18.15. Mads Nysted, salgsdirektør i Rema 1000: »Jeg har taget kontakt til butikken, og der er blevet sendt en reminder ud til alle butikker om, at de altid skal spørge, hvis de er i tvivl. For alle vores medarbejdere skal gøre det, loven siger«.

Føtex, Ro’s Torv, Roskilde. Tirsdag 28. marts kl. 18.20. Bo Lauritzen, varehuschef for Føtex Ro’s Torv, har kun ønsket at svare på mail: »Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at lovgivningen bliver overholdt. Og det er en fast del af kassemedarbejderens oplæring, at regler og procedurer altid bliver fulgt. En fejl er en fejl, og vi vil selvfølgelig benytte anledningen til at følge op på det«.

SOLGT. Gevinsten Kiosk og Spil, Ølstykke. Tirsdag 28. marts kl. 19.00. Allan Timmermand, indehaver af Gevinsten Kiosk og Spil, Ølstykke: »Vi gør normalvist meget for at tjekke id, men der er sket en smutter. Og det skal ikke ske igen. Vi vil prøve, at få spurgt alle fremover. Der er ingen af os, der synes, det er i orden eller sjovt, at 16-årige kan købe cigaretter«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

SOLGT. Meny, Frederikssund. Tirsdag 28. marts kl. 19.25. Jan Helleskov, kommunikationsdirektør for Dagrofa, svarer på vegne af Meny. »Vi er ikke stolte af den her episode. Vores personale er som udgangspunkt bekendt med reglerne, og derfor burde det ikke kunne ske. Hvis man er det mindste i tvivl om alderen, skal vores ansatte spørge. Vi sender en besked ud til alle vores købmænd, så vi så vidt muligt kan undgå, at situationen sker igen«.

SOLGT. Stationskiosk, Frederikssund. Tirsdag 28. marts kl. 19.30. Kioskejer, der ikke ønsker at oplyse sit navn: »Det skal ikke ske igen«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce