De vil ikke have taget blodprøven, spise pillen eller have bedøvelse gennem en maske over mund og næse. Men det skal de. Og det får de gjort.
21 procent af de børn fra 7. klasse, der har været indlagt det seneste år, har oplevet, at læger eller sygeplejersker tvang dem til at gøre noget. Det viser en rapport, som Børnerådet offentliggør i mandag.
»Når børn får rigtig dårlige oplevelser under indlæggelse, som tallene jo alt for tydeligt viser, påvirker det dem utrolig voldsomt. Det, der for mange voksne måske bare er et lille stik, kan fylde et barn med rædsel i længere tid. De kan få frygt for hospitalet, og en utrolig dårlig psykisk oplevelse vil kunne påvirke det næste besøg. Derfor er det i alles interesse, at færre børn får de her grimme oplevelser«, siger Per Larsen, formand for Børnerådet.
Undersøgelsen er foretaget blandt 3.700 repræsentativt udvalgte børn fra 7. klasse, hvoraf de 356 var indlagt det seneste år. I Børnerådets optik skal der ikke meget til at ændre en traumatiserende oplevelse til noget mindre ubehageligt.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind