Chris MacDonald: »Jeg venter stadig på den dag, hvor det er lysten, der driver værket« Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen og Lars Igum Rasmussen

Sundhed

Chris MacDonalds opråb til danskerne: »Det, vi betragter som fuldkommen normalt, gør mennesker syge«

Sundhedsekspert Chris MacDonald var onsdag med til at dokumentere, at en times daglig motion er effektiv medicin mod type 2-diabetes. Her kommer han med et opråb om at få pulsen op. 1 time hver dag.

Sundhed
FOR ABONNENTER

»Halvdelen af vores befolkning er overvægtige. En kvart million danskere har en sygdom, vi kalder type 2-diabetes, som tidligere hed gammelmandssukkersyge, fordi det kun var gamle mænd, der fik det.750.00 har prædiabetes, fordi de er på vej til at få det. Og vi forventer en fordobling af type 2-diabetes inden 2030.

Hvordan står det til? Ikke supergodt.

En sygdom som type 2-diabetes burde i bund og grund ikke eksistere for de fleste mennesker. Vi ved i dag, at over 90 procent af tilfælde af type 2-diabetes kan forebygges. På en eller anden måde er der et eller andet, der ikke hænger sammen. Hvordan er vi endt her?

Det, vi kalder normalt, har ændret sig så meget over tid. Vi betragter det i dag som fuldstændig normalt, at man ikke bevæger sig i 23 timer per døgn.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce