19-årige Kristine blev betaget af en fyr, som var helt anderledes end andre drenge, hun kendte. Mystisk og omgærdet af respekt. Men han overskred gang på gang hendes grænser. I dag er hun ved at komme sig over den psykiske vold i forholdet.
Foto: Finn Frandsen

19-årige Kristine blev betaget af en fyr, som var helt anderledes end andre drenge, hun kendte. Mystisk og omgærdet af respekt. Men han overskred gang på gang hendes grænser. I dag er hun ved at komme sig over den psykiske vold i forholdet.

Sundhed

»Jeg skulle være løbet langt væk allerede første gang, jeg oplevede ham være grov«

I halvandet år var Kristine kæreste med en fyr, der misbrugte hende psykisk. Social kontrol og skældsord var dagligdag. Alligevel droppede hun ud af gymnasiet for at redde deres forhold.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Det var Kristines 17 års fødselsdag. Hun havde for første gang fået lov til at holde en fest. Sådan en rigtig fest med masser af gæster, mens hverken forældrene og de to yngre søstre var hjemme. Hun havde sommerfugle i maven, mens hun dækkede bord. Dug, hvidt porcelæn, vinglas. Hun skulle have en flok veninder til middag, og senere kom hendes kæreste og nogle af hans venner plus nogle kammerater fra gymnasiet og barndomsvenner fra folkeskolen.

Det var godt nok ikke alle dem, hun gerne vil have med, der kom. Under planlægningen havde hendes kæreste bedt om at se gæstelisten, og han havde sorteret dem fra, som han ikke brød sig om. Men pyt, hun glædede sig alligevel. Han havde også bedt hende sørge for at låse døren til sit værelse, så der ikke var nogen, der fandt på at hygge sig i hendes seng. Der skulle ikke ligge andre end ham og hende.

Veninderne kom, middagen gik lige, som hun havde håbet på, og bagefter begyndte de andre gæster at dukke op. Kæresten havde lovet at hjælpe til med det praktiske, men han forsvandt med en af sine kammerater og var væk i halvanden time. Kristine blev ked af det, men besluttede sig for, at det ikke skulle ødelægge festen. Da han kom tilbage, temmelig fuld, gik han op på hendes værelse, hvor han opdagede, at et par lå og kyssede i sengen. Kristine havde ellers låst døren, som han havde sagt, hun skulle, men hun havde ikke tænkt på, at i deres hus passede alle nøglerne i alle dørene.

»Så de havde bare fundet en anden nøgle og låst sig ind på mit værelse. Han flippede helt ud. Han råbte mig ind i hovedet og forlangte, at jeg skulle lukke festen NU. Han smækkede med dørene og kastede med nogle af mine ting. Det var meget pinligt, og jeg havde ikke lyst til at smide 40 mennesker, der havde det sjovt, ud af mit hus«, fortæller Kristine, som i dag er 19 år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce