Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

En kvinde vil ikke tage sin antipsykotiske medicin og ønsker i det hele taget ikke nogen form for hjælp. Psykiatriambulancen rykker ud til hendes lejlighed for at få kontakt.

Psykiatriambulancen rykker ud: »Min psykiaternæse siger mig, at det er et sindssygt menneske, der bor derinde – vi er det rigtige sted«

Hans Henrik Ockelmann er psykiater og rykker ud med ambulance, når hovedstadens beboere har akut brug for hjælp uden for åbningstiden. Politiken fulgte ham på to aftenvagter med i alt fire besøg. Én borger var (måske) ikke hjemme, en anden råbte »UD« fra sit mørke, en tredje regnede ikke med at nå sin næste fødselsdag, og en fjerde følte sig truet af snigskytter på taget.

FOR ABONNENTER

Gennem brevsprækken ser psykiater Hans Henrik Ockelmann ind i Katrines lejlighed. Al tapet er flået af væggene, der fremstår bare med rør stikkende ud alle vegne. Gulvet er dækket af et tykt lag støv og puds, møbler er der stort set ingen af, og rummet fyldes af et skarpt, goldt lys.

Mest af alt ligner boligen en byggeplads.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden