0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Grafik: Se hvordan 60 mennesker ændrede tarmbakterier og tabte sig på otte uger

Glutenholdig mad fra hvede, rug og byg er helt normalt, men hvad sker der i raske menneskers tarme, hvis man næsten ikke får gluten? Det har et dansk-internationalt forskerhold nu undersøgt. Se, hvordan de gjorde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anders Rye Skjoldjensen
Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad sker der i tarmene, når man udskifter en glutenrig kost med masser af brød med kostfibre fra hvede, rug og byg, men en meget glutenfattig kost, hvor bagværks kostfibre kommer fra fuldkornsrigmel, fuldkornsmajsmel, ærtefibre, gulerøder, æbler, quinoa, loppefrøskaller, kartofler, havremel, solsikkefrø og græskarkerner?

En hel masse i vores tarme, hvor sammensætningen af tarmbakterier ændrer sig. Det konkluderer et nyt dansk-internationalt studie, der netop er offentliggjort i Nature Communications.