0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fire danskere svarer: Hvorfor ryger du?

For første gang i årtier er der nu en signifikant stigning i antallet af rygere i Danmark. Hvorfor ryger rygerne stadig?

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Henriette Christensen 47 år, Fyn, arbejdsledig:

»Jeg har røget, siden jeg var 11. Jeg flyttede til Grønland, og der røg alle. Det var helt normalt. Også i den alder. Jeg har prøvet at holde op én gang. Men jeg vil egentlig ikke holde op. Det er afslappende, og når du har røget i så mange år, har det noget med vane at gøre. Så skulle jeg også holde op med at drikke kaffe om morgenen. Der er mange i min omgangskreds, der ryger. Det er blevet dyrere at ryge, og så er det ikke en selvfølge, at man må ryge hjemme hos folk. Jeg kan godt mærke, at jeg hoster lidt om morgenen. Og jeg bliver nok også lettere forpustet. Jeg tænker ikke på følgerne. Det er lige så farligt med forurening og al den os, der er her«.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Lars Møller Nielsen, 65 år, København, pensionist:

»Jeg har røget, siden jeg var 14. Min far røg også. Det var normalt. Jeg ryger omkring 10 om dagen. Jeg holdt op i et par år engang. Men på grund af fester og sjov og ballade så faldt jeg i igen. Jeg tænker på hver dag, at det har konsekvenser. Der er mange følgesygdomme. Kol og kræft. Min læge har også sagt, at jeg skal holde op. Det gode ved at ryge er, at det er socialt. Der sker altid noget, hvor der er rygere. De fleste af mine venner ryger. Man må ikke ryge hjemme hos mig – jeg ryger også selv udenfor. Jeg har fire børn, og to af dem ryger. Men det er deres egen sag. Jeg kan og vil heller ikke blande mig i, om mine børnebørn ryger«.