Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Jessie Hallas mistede sin mor i 2018. Hun lå på en akutafdeling, der ville af med hende, mens kommunen ikke ville modtage hende. Og hun var ikke syg nok til hospice, sagde hospitalslægen. Det endte med, hun døde, mens hun ventede på afklaring. Mens der ikke var meget hjælp at hente i sundhedsvæsnet, fik Jessie Hallas opbakning af sin mand, Mogens Hallas.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg ringer til hospitalet og siger, jeg gerne vil have hende på hospice, men lægen siger, at min mor ikke er syg nok«

Når vi er døende, har vi ofte brug for lindrende hjælp fra sundhedsvæsnet. Den kan vi få i regionalt regi på landets hospitaler eller via kommunale tilbud, hjemmesygeplejen og egen læge. Hvis region, kommune og lægen ikke samarbejder, har det store konsekvenser. Jessie Hallas’ mor var 98 år og havde kræft. Man var enige om, at hun ikke skulle behandles – bare smertelindres. Efter et langt og usammenhængende forløb endte hun med at dø på en akutafdeling uden ordentlig smertelindring og fik efter Jessie Hallas’ mening en uværdig død.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Jeg har fortrængt det. Det var meget traumatisk for mig. Jeg skrev en masse ned, som jeg har smidt ud. Jeg var nødt til at lægge det bag mig. Så jeg har lige måttet genopfriske … Det var min mor, hun var 98.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden