0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Praktiserende læge Jørgen Steen Andersen ser 21 patienter i løbet af dagen. En af dem er Anne-Lis Christiansen, der har slået armen slemt. I baggrunden hendes pårørende.

Mens regeringen vil reformere sundhedsvæsnet, kværner hverdagen videre hos lægen: »Jeg giver dig mit private nummer. Ring til mig, hvis der sker noget«

Jørgen Steen Andersen lindrer, helbreder og trøster. Han hjælper stille sine patienter videre i livet – også dem der snart skal herfra.

FOR ABONNENTER

Vi klynger os alle til håbet, når det næsten er ude. Leder efter tegn på, at det blot er en ond drøm, som snart vil løsne sit greb, og vi kan slippe væk. Måske er det sådan, den ældre herre i stolen over for praktiserende læge Jørgen Steen Andersen har det.

De tørre facts er ulykkelige og temaet i femten minutters samtale en eftermiddag i Skovlunde, hvor en synkende vintersol sender sine sidste striber ind gennem persiennerne i konsultationen. Sort og hvidt. Intet er gråt. Der er ingen tvivl, ingen mellemtone. Intet forlig. Kun forlis, da en kræftsvulst i mandens krop udsender små satellitter, der fortrænger de raskes plads. Flere indre organer er ramt. Deres funktion truet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden