Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Læge Mette Sonne taler med Svend Stougaard-Hansen på 86 år fra Bagsværd. Han er patient på Herlev Hospital, medicinsk afdeling.

Når man skal videre fra 6. sal på Herlev: »Der står her i journalen, at du ikke vil have, at der skal ske så meget mere«

Mens regeringen gør sig klar til at præsentere en reform af sundhedsvæsnet, er det hverdag på Herlev Hospital, hvor læger og sygeplejersker hjælper unge og gamle videre i livet – og systemet.

FOR ABONNENTER

Når man er over 80 år og indlagt på hospitalet med et brækket kraveben og ondt i hele kroppen, ved man ikke nødvendigvis, om man kommer levende ud igen. Frantz Valant har det ikke så godt. Han tror det ikke.

Han ligger på 6. sal på Herlev Hospital, medicinsk afdeling, Danmarks største medicinske afdeling. Det er tidlig morgen, og personalet gør klar til dagens tavlemøde. Hvide kitler strømmer ind i et vinduesløst kontor med kaffekopper, blokke og kuglepenne. Otte sygeplejersker, en læge, en ergoterapeut. De gennemgår patienterne en for en – et minut til hver. Patienter skal udredes, diagnosticeres, behandles eller sendes videre i systemet til genoptræning, på plejehjem. Nogle er måske raske nok til at tage hjem.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden