Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) var en af i seks ministre, der midt i januar præsenterede regeringens udspil til en sundhedsreform. Her flankeret af partiformand og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister bag ny læge-app: Vi har lavet en sikker løsning. Man skal ikke frygte, at andre får adgang til ens oplysninger

Min Læge har været igennem nødvendige tests af sikkerheden, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ellen Trane Nørby, hvordan sikrer I, at ingen uvedkommende får adgang til personlige oplysninger i appen Min Læge?

»Vi har brugt mange kræfter på at lave en sikker løsning, hvor man bruger NemID, som borgerne kender fra blandt andet netbank. Appen har gennemgået de sikkerhedstests, der er nødvendige, når man skal håndtere følsomme personoplysninger. Når man logger på første gang med NemID, opretter man en pinkode og bruger herefter den, eller touch-id og face-id, til at logge på. Man skal derfor ikke frygte, at andre får adgang til ens oplysninger, hvis ens telefon skulle blive stjålet«.

Risikerer lægen ikke at drukne i information, når vi nu nemt kan sende beskeder og billeder ind?

»Der er altid en risiko for, at der kommer en overflod af informationer. Men tanken er at spare tid for både lægen og patienten. I dag er der mange konsultationer hos lægen, som kunne være ordnet mere effektivt via beskeder, hvor det afklares, om der er behov for at se lægen, eller om der ingen grund er til at bekymre sig. Og mange oplever at hænge i en telefonkø for endelig at komme igennem og tale med en læge eller sygeplejerske om noget, som lige så godt kunne være ordnet digitalt«.

Men det kræver noget selvdisciplin fra borgerne, der vel ikke skal kontakte lægen med alt muligt?

»Sådan er det altid. Det er klart, at patienten skal vurdere, om det er relevant at tage kontakt til lægen. Men sådan er det allerede nu med mail og telefon. Svaret er dog ikke at lade være med at lave en digital brugervenlig adgang for alle vores 3.500 praktiserende læger. Nu har vi en indgang, som er bygget sikkert op og giver os det samlede overblik«.

Mange patienter har jo aftaler både hos egen læge, på hospitalet og i et kommunalt tilbud. Ville det ikke være bedre, om man kunne se alle aftaler ét sted?

»Jo, det er også en af de muligheder, som ligger fremadrettet. Der er kørt forsøg med det, og jeg mener, det er fremtiden, så det skal vi finde en løsning på. Det er en vigtig del«.

Hvad er succeskriteriet, hvor mange skal bruge den?

»Vi har med appen Medicinkortet allerede nået over 750.000 brugere, og den har vi ikke promoveret, så vi skulle gerne op i samme omfang. Vi håber, at folk vil bruge den på linje med andre populære apps i dagligdagen. Det centrale er her, at din egen læge sidder i den anden ende og for eksempel kan vurdere et billede og afgøre, om du skal op til en akut tid om eftermiddagen, eller om du kan tage det stille og roligt«.

Men kun få læger har åbnet for, at man kan indsende billeder. Hvad tænker du om det?

»Jeg håber, at alle læger åbner for billeder, og at alle vil tilbyde videokonsultationer, selv om jeg medgiver, at nogle læger ser det som en udfordring. Jo mere ensartede løsninger, jo stærkere bliver Min Læge«, siger sundhedsministeren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden