Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mange studier peger på, at fedmen grundlægges i de første leveår, måske allerede i fostertilværelsen. Det er derfor nødvendigt, at vi ikke parkerer overvægten hos det enkelte barn eller den enkelte familie, skriver Bente Klarlund.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klarlunds klumme: Kom med en reform, der handler om børns sundhed

Hvor ville det være godt, hvis der var politisk mod og vilje til lovgivning om at sikre overvægtige børn en sund livsstil.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Børn og unge med svær overvægt har lige så dårlig livskvalitet som børn og unge med cancer. Det blev vist i et studie publiceret i tidsskriftet JAMA. Der er ingen tvivl om, at overvægt hos børn har store psykologiske og sociale konsekvenser. Børnene bliver udsat for mobning, og de er simpelthen mindre glade. Dertil kommer, at børn med overvægt har øget risiko for senere udvikling af livsstilssygdomme som type 2-diabetes, hjerte-kar-sygdomme og cancer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden